Jill Biden a ajuns în România. Prima doamnă a SUA a aterizat la baza Mihail Kogălniceanu

Sursă foto: Captură video Antena3
Sursă foto: Captură video Antena3

Jill Biden a ajuns în România, pe 6 mai, la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța. 

UPDATE 19:40. Prima doamnă a Statelor Unite a postat pe contul său de Twitter imagini din cantina de la Mihail Kogălniceanu, alături de militarii americani. Aceasta a făcut un gest plin de empatie, servindu-i pe militari cu mâncare, exprimându-și astfel recunoștința pentru serviciul lor. În descrierea imaginilor video, Biden a scris ”Food is love”, care se traduce prin ”Mâncarea înseamnă dragoste”. 

UPDATE 19:30. Aeronava AirForce2 decolează de la Mihail Kogălniceanu și se îndreaptă spre București, unde Jill Biden își va continua vizita oficială. 

Știrea inițială

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a aterizat pe 6 mai, în jurul orei 17, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța. Aceasta a fost întâmpinată de reprezentanți ai forțelor armate americane, dar și de oficiali români. 

Jill Biden este într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei. Momentul a fost ales prielnic, întrucât Ziua Mamei se celebrează peste ocean în acest weekend. Prima Doamnă a Americii dorește să petreacă această sărbătoare cu mamele și copiii ucraineni.

Soția președintelui Biden urmează să plece către București, conform programului vizitei sale. 

Carmen Iohannis și Jill Biden vor avea o întâlnire privată

Soțiile președinților SUA și România, Jill Biden și Carmen Iohannis, vor avea sâmbătă o întâlnire privată, apoi vor vizita împreună o școală din București, unde vor avea o discuție cu profesori și refugiați.

Jill Biden și Carmen Iohannis vor avea sâmbătă o întâlnire privată, apoi vor vizita o școală din Capitală.

Ele vor avea o discuție cu profesori, mame ucrainene și cu reprezentanți ai autorităților române din domeniul educației.

Soția celui mai puteernic om al planetei vine în România și Slovacia în această săptămână, într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei.

Jill Biden va folosi, de asemenea, călătoria pentru a se întâlni cu membri ai armatei Statelor Unite staționate în străinătate, precum și cu oficiali guvernamentali de nivel înalt din ambele țări, potrivit unui comunicat al East Wing.

Prima oprire a lui Jill Biden este la Mihai Kogălniceanu

Prima Doamnă a plecat joi de la Washington spre România și se va opri, mai întâi, vineri, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București.

La București, Joll Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei, după Polonia, sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Sâmbătă seara, Biden va merge la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. De asemenea, Biden îi va saluta pe slovacii care au primit familii din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR. Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel