Jeremy Corbyn, un fan Syriza, este noul președinte al Partidului Laburist din Marea Britanie

Jeremy Corbyn, un apropiat de politicile Syriza și Podemos, a fost ales sâmbătă în fruntea Partidului Laburist (de opoziție) din Marea Britanie, după ce s-a impus în primul tur în fața altor trei contracandidați în scrutinul intern al formațiunii.

Participarea la vot în acest scrutin intern, care a început la 14 august, a fost de 76,3% din totalul de circa 550.000 de membri de partid cu drept de vot.

Cine este Jeremy Corbyn

Noul președinte al Partidului Laburist se declară un socialist convins și un admirator al lui Karl Marx, dar și un fan al liderului socialist Hugo Chavez. El militează pentru renaționalizarea unei serii de sectoare industriale și creșterea taxelor pentru bogați.

Jeremy Corbyn a făcut referire la Hezbollah și Hamas ca la "prieteni", în încercarea de a promova pacea.

În vârstă de 66 de ani, Jeremy Corbyn este vegetarian, nu bea alcool, are o grădină de zarzavaturi și merge cu bicicleta. Noul lider al laburiștilor are trei copiii și a divorțat în 1999, potrivit hotnews.ro.

Susținut de Varoufakis și fan Syriza

Un susținător controversat al lui Jeremy Corbyn este Yannis Varoufakis, fostul ministru grec al Finanțelor, care a declarat că are opinii comune cu britanicul, în condițiile în care ambii văd în situația economică a Marii Britanii din acest moment o "calamitate". 

Jeremy Corbyn a declarat de-a lungul timpului că ar trebui să învețe de la Syriza, precizând că "partidele social-democrate ce acceptă agenda de austeritate ajung să-și piardă membrii și suportul cetățenilor".

Manifestul lui conține ideea înființării unei noi bănci naționale, care să aibă ca obiective susținerea creșterii economice și reducerea deficitului, renaționalizarea căilor ferate și a sistemului energetic, programe de susținere a construcției de locuințe sau un control al chiriilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel