Jens Stoltenberg: Ne confruntăm cu cea mai mare concentrare militară de la Războiul Rece

Jens Stoltenberg, NATO/ captură video
Jens Stoltenberg, NATO/ captură video

Europa se confruntă cu prezenţa a peste 150.000 de militari ruşi în apropierea graniţei cu Ucraina, fiind ''cea mai mare concentrare de trupe militare'' de la Războiul Rece, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Europa se confruntă cu prezenţa, potrivit Occidentului, a aproximativ 150.000 de militari ruşi în apropierea graniţei cu Ucraina, fiind cea mai mare concentrare de trupe militare de la Războiul Rece, a apreciat secretarul general al NATO, relatează AFP, citat de Agerpres.

Este mult mai mult decât manevre şi Rusia este cu siguranţă în măsură, fără altă formă de avertisment, să atace Ucraina, a declarat Jens Stoltenberg pentru postul german de televiziune ZDF.

Kievul şi Washingtonul acuză de asemenea Moscova că pregăteşte o invazie în Ucraina sau o provocare prin care să justifice o invazie, ceea ce Rusia de asemenea neagă în continuare, în timp ce, conform SUA, circa 190.000 de militari ruşi sunt desfăşuraţi în apropierea graniţei ucrainene.

VEZI ȘI: Ministrul ucrainean de externe: Ucraina nu plănuieşte niciun fel de operaţiuni ofensive în Donbas

Șeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, asigură că Ucraina nu pregăteşte niciun fel de operaţiuni ofensive în Donbas

Ucraina nu pregăteşte niciun fel de operaţiuni ofensive în Donbas, scena unui conflict armat de opt ani între forţele proguvernamentale şi miliţiile separatiste, susţinute de Moscova, a ţinut să ofere asigurări vineri după-amiază şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, relatează Unian şi LB, citate de Agerpres.

Afirmaţiile survin în timp ce administraţiile separatiste din Doneţk şi Lugansk au declanşat sirenele de protecţie civilă, stârnind îngrijorarea localnicilor că trebuie să se evacueze în Rusia întrucât Kievul ar intenţiona să pornească o ofensivă.

"Infirmăm categoric toate informaţiile propagandei ruse despre pretinse operaţiuni ofensive ale Ucrainei"

'Infirmăm categoric toate informaţiile propagandei ruse despre pretinse operaţiuni ofensive ale Ucrainei sau orice fel de diversiune ori act de sabotaj la instalaţiile industriei chimice din regiune. Ucraina nu desfăşoară şi nu planifică astfel de acţiuni în Donbas.

Suntem pe deplin angajaţi într-o reglementare exclusiv diplomatică', a subliniat Dmitro Kuleba într-un comunicat difuzat prin Twitter şi citat de Unian. Separatiştii imputaseră anterior Ucrainei o 'tentativă de a arunca în aer rezervoare pentru depozitarea amoniacului la o fabrică din Horlivka', regiunea Doneţk.

Administraţiile separatiste din Doneţk şi Lugansk pregătesc evacuarea în masă a populaţiei din unele localităţi de pe teritoriul aflat sub controlul lor, sub pretextul escaladării situaţiei, anunţase încă de joi comandantul şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, citat de LB.

'Conform informaţiilor care ne parvin din teritoriile aflate sub controlul separatiştilor (ORDLO), în unele localităţi din teritoriul ocupat temporar, în special în Doneţk, este planificată evacuarea populaţiei locale în legătură cu o posibilă agravare', afirmă Zalujnîi într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel