Urmărește emisiunea live


Jeffrey Franks: A doua majorare de salarii pentru bugetari va fi în 2013

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, că cea de-a doua majorare a salariilor bugetarilor, până la recuperarea lor, va avea loc anul viitor, urmând ca în acest an să fie operată o majorare de 8%.

Recuperarea totală a salariilor de la nivelul din iunie 2010 va fi posibilă doar anul viitor, întrucât Guvernul a decis să plătească banii aferenţi contribuţiilor reţinute la pensii şi nu poate majora salariile cu mai mult de 8%, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

 "Am convenit să permitem o uşoară relaxare a ţintei de deficit cash, de la 1,9 la 2,2% din PIB. (...) Suma disponibilă nu va fi suficientă pentru a permite recuperarea totală imediată a salariilor, cât şi a contribuţiilor plătite de pensionari. Ceea ce rămâne până la recuperarea totală la salarii urmează să fie acordat anul următor", a declarat Franks.

 România a îndeplinit toate ţintele cantitative stabilite pentru a cincea evaluare, cu excepţia a două cifre privind arieratele guvernamentale, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel