Jeff Bezos l-a detronat pe Bill Gates. Cine este de fapt cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos
Jeff Bezos

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din toate timpurile, depășindu-l pe Bill Gates, fondatorul Microsoft. Forbes estimează averea netă a lui Jeff Bezos la 104,4 miliarde de dolari, iar Bloomberg notează că luni, averea miliardarului a ajuns la 105,1 miliarde de dolari.

Jeff Bezos, în vârstă de 53 de ani este fondatorul retailer-ului gigant, Amazon. Cea mai mare parte a averii de 105 miliarde de dolari provine din cele 78,9 milioane de acțiuni pe cae le deține la Amazon - valoarea acțiunilor Amazon crescând cu 56% în 2017. Bezos deține participațiuni la The Washington Post, cel mai mare ziar din Washington și Blue Origin, o companie privată de călătorii spațiale ce-și propune să organizeze excursii în spațiu.

Business Insider a făcut o analiză a activității lui Bezos pentru determinarea rețetei succesului acestuia. Printre factorii care au condus la reușita în afaceri, Business Insider menționează: atenția centrată mereu asupra clientului, accentul mereu pus pe inovație, atragerea celor mai buni oameni în echipă, gestionarea atentă a resurselor financiare și respectarea principiilor etice.

Bill Gates, pe locul al doilea

Bill Gates rămâne în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată în prezent la 91,9 miliarde de dolari de către Forbes și la 93,3 miliarde de dolari de către Bloomberg.

Fondatorul Bill Gates a atins cifra 100 de miliarde de dolari în aprilie 1999. 100 de miliarde de dolari din 1999 ar valora în prezent 148 de miliarde de dolari. Bloomberg afirmă că averea lui Bill Gates ar depăși 150 de miliarde de dolari, dacă s-ar lua în calcul și donațiile sale - 700 de milioane de acțiuni Microsoft, echivalentul a 61,8 miliarde de dolari în prezent, plus alte câteva miliarde bani gheață.

Pe locul al treilea se află omul de afaceri Warren Buffett, proprietarul conglomeratului Berkshire Hathaway, cu o avere estimată la 87,2 miliarde de dolari.

Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook, urmează pe poziția a patra, cu 77,5 miliarde, în vreme ce Amancio Ortega, fondatorul Zara ocupă poziția a cincea, cu 76 de miliarde de dolari.

[citeste si]




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel