Jeff Bezos, DEMISIE de la Amazon

Jeff Bezos demisionează de la Amazon. Sursa: Instagram
Jeff Bezos demisionează de la Amazon. Sursa: Instagram

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va renunța la funcția de director executiv al gigantului de comerț electronic pe care l-a înființat în urmă cu aproape 30 de ani. 

Bezos va deveni președinte executiv, o mișcare care îi va oferi „timp și energie” să se concentreze asupra celorlalte proiecte ale sale. Cel mai bogat om din lume va fi înlocuit de Andy Jassy, ​​care conduce în prezent afacerea Amazon în cloud computing. Schimbarea va avea loc în a doua jumătate a anului 2021, a spus compania.

"A fi CEO al Amazon este o responsabilitate profundă și consumă. Când aveți o astfel de responsabilitate, este greu să fii atent la orice altceva", a spus Bezos într-un mesaj către personalul Amazon. „În calitate de președinte executiv, voi rămâne implicat în inițiative importante ale Amazon, dar voi avea și timpul și energia de care am nevoie pentru a mă concentra pe Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post și celelalte pasiuni ale mele”, a mai spus acesta

Bezos, în vârstă de 57 de ani, a condus Amazon de la înființarea sa ca librărie online în 1994. Firma are acum 1,3 milioane de angajați la nivel global și livrează orice, de la pachete și streaming video la servicii cloud și publicitate. El a acumulat o avere de 196,2 miliarde de dolari, conform Forbes.

Bezos, în atenţia opiniei publice

Creșterea averii sale a fost explozivă anul trecut, pentru că pandemia a determinat o creștere a cumpărăturilor online.

Compania a raportat vînzări de 386 miliarde de dolari în 2020, în creștere cu 38% față de 2019. Profiturile aproape s-au dublat, crescând la 21,3 miliarde de dolari.

Schimbarea are loc pe măsură ce Bezos a intrat tot mai mult în atenția publicului. El a divorțat, a devenit o țintă pentru activiștii pentru muncă și inegalitate și a intrat în alte afaceri, precum firma de explorare spațială Blue Origin și ziarul Washington Post. Amazon se confruntă, de asemenea, controale tot mai intense din partea autorităților de reglementare, care îi reproșează poziția de monopol. Și dominația sa în cloud computing este din ce în ce mai contestată de alte firme, precum Microsoft și Alphabet, compania mamă a Google și YouTube.

Jassy, ​​absolvent la Harvard, a fost alături de Amazon din 1997 și a contribuit la dezvoltarea serviciilor web Amazon, mult timp motorul de profit al companiei, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel