Jeff Bezos, chemat să DEPUNĂ MĂRTURIE în fața Comisiei Juridice

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Comisia juridică a Camerei Reprezentanților l-a chemat pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, să depună mărturie, după ce compania a fost acuzată de minciună în fața Congresului săptămâna trecută.

Comisia juridică a Camerei Reprezentanților l-a chemat pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, să depună mărturie, după ce compania a fost acuzată de minciună în fața Congresului săptămâna trecută, conform The Verge.

Într-o scrisoare adresată lui Bezos, șapte membri ai Comisiei au spus că o anchetă The Wall Street Journal despre tacticile informaționale folosite de Amazon pentru crea produse proprii ridică întrebări asupra unor declarații anterioare făcute de unii oficiali ai companiei. Săptămâna trecută, WSJ raportase că angajații Amazon au accesat informațiile terților pentru a lansa produse competitive sub propriile branduri.

Mărturii înșelătoare?

„Dacă raportarea din articolul Wall Street Journal este adevărată, atunci declarațiile Amazon făcute înaintea Comisiei juridice despre practicile de afaceri ale companiei sunt înșelătoare și posibil penale pentru falsitate sau minciună", scrie Comisia în scrisoare.

Comisia juridică nu a oferit o dată specifică pentru audiere, însă se așteaptă ca Bezos să „mărturisească într-o manieră voluntară". Dacă nu, Comisia își rezervă „dreptul de a proceda în mod obligatoriu dacă este necesar". Din cele 4 mari companii americane de tehnologie, listă ce cuprinde Amazon, Apple, Facebook și Google, Bezos este singurul care nu a apărut vreodată în fața Congresului.

Amazon nu a răspuns imediat pentru The Verge, însă compania a deschis o investigație internă despre această problemă, după articolul din Journal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel