Jean-Francois Zygel în septembrie, la Bucureşti - trei evenimente sub conceptul 'Enescu hors les murs'

Pianistul Jean-Francois Zygel va fi prezent la Bucureşti, în perioada 16 - 18 septembrie, urmând să participe la trei evenimente în cadrul unui program asociat Festivalului Internaţional George Enescu 2019 - "Enescu hors les murs".

Potrivit unui comunicat al Institutului Francez din România transmis joi Agerpres, evenimentele au fost create de artist pentru a celebra bucuria muzicii şi pentru a intensifica legăturile dintre aceasta şi un public cât mai divers.

Pe 16 septembrie, între orele 14,00 - 16,00, Zygel va susţine un masterclass de improvizaţie la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti pentru tineri muzicieni; pe 17 septembrie, de la ora 19,30 - cine-concert cu muzică improvizată live la pian, "The Phantom of the Opera", la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, iar pe 18 septembrie, de la ora 19,30, pe scena din Piaţa Festivalului George Enescu este programat concertul de improvizaţie "Muzica Bucureştiului", la care sunt invitaţi Damian Drăghici (nai) şi Cristian Soleanu (saxofon).

"Alături de partenerii de la Institutul Francez din România, cu sprijinul lui Jean-Francois Zygel, putem oferi o perspectivă în plus despre bucuria muzicii şi să extindem relaţia dintre muzică şi oraş. Va fi interesant să vedem modul în care muzicianul francez percepe şi traduce vibraţia Bucureştiului. Sperăm că va fi o întâlnire fascinantă şi pentru public", a spus Mihai Constantinescu, directorul festivalului.

Jean-Francois Zygel este recunoscut la nivel mondial drept unul dintre cei mai remarcabili pianişti contemporani, graţie talentului, imaginaţiei şi fanteziei sale.

"Jean-Francois Zygel este îndrăgostit de România şi aduce pe scena din Piaţa Festivalului o compoziţie-portret muzical al Bucureştiului, oraş pe care îl cunoaşte de multă vreme şi căruia îi apreciază în mod deosebit energia şi contrastele. În plus, pe 17 septembrie, la Sala Elvire Popesco, amatorii de cine-concert vor avea prilejul să se bucure de talentul său în proiecţia unică a filmului 'Fantoma de la Operă', pentru care artistul însuşi mărturisea că a imaginat o muzică palpitantă, pasională, romantică şi misterioasă, ironică, lirică şi cutremurătoare în acelaşi timp. Invitându-l la Bucureşti pe Jean-Francois Zygel, acest muzician francez prodigios, cu un umor minunat şi cu o deschidere fabuloasă către dialog, Institutul Francez şi-a dorit să se alăture Festivalului George Enescu, ce se bucură de o notorietate internaţională extraordinară", a afirmat Helene Roos, director al institutului.

Accesul publicului la cine-concertul din 17 septembrie, ce va avea loc în Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, se face pe bază de bilete, puse în vânzare pe site-ul Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-cine-concert-muzica-improvizata-live-la-pian-cu-jean-francois-zygel.

Accesul publicului la concertul din 18 septembrie, din Piaţa Festivalului Enescu, este liber.

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional George Enescu se va desfăşura în perioada 31 august - 22 septembrie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel