Japonia, VREME SEVERĂ. Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 48 de ani

frig1
frig1

O mare parte a Japoniei a fost afectată de o puternică furtună de iarnă care a provocat viscol, ninsori abundente şi temperaturi negative, au anunţat joi autorităţile meteorologice nipone, citate de DPA.

Persoanele care fac naveta în Tokyo s-au confruntat joi dimineaţă cu temperaturi de minus 4 grade Celsius, valoare care nu a mai fost înregistrată în capitala japoneză în ultimii 48 de ani, iar Agenţia Meteorologică din Japonia a emis o avertizare de vreme geroasă valabilă pentru această regiune, prima din ultimele trei decenii. 

Aproximativ 1.900 de persoane au fost nevoite să îşi petreacă noaptea în vagoanele trenurilor de mare viteză din cauza ninsorilor abundente care au perturbat traficul feroviar între Nagoya şi Osaka, a informat postul de televiziune NHK. 

Agenţia Meteorologică din Japonia a avertizat în legătură cu producerea de vânturi puternice, valuri înalte şi perturbarea traficului pe zone întinse din ţară din cauza "unui val de aer rece care vine doar o dată la mulţi ani.

Rafale de vânt de până la 113 kilometri pe oră

Miercuri, furtuna de iarnă a provocat rafale de vânt de până la 113 kilometri pe oră în localitatea Erimo situată pe insula nordică Hokkaido, iar stratul de zăpadă a ajuns până la 80 de centimetri în unele zone ale ţării. De asemenea, temperaturile au scăzut până la minus 30,8 grade în Kimobetsu, a informat cotidianul Hokkaido Shimbun. 

Japonia a fost grav afectată în această iarnă. Luni, cea mai abundentă zăpadă din ultimii patru ani a acoperit capitala Tokyo, rănind sute de oameni şi provocând peste 700 de accidente de circulaţie. 

Potrivit informărilor meteorologice, ninsorile prognozate până vineri ar putea suplimenta cu încă 80 de centimetri stratul de zăpadă existent de-a lungul coastei nipone la Marea Japoniei şi cu până la 50 de centimetri în prefectura Nagano şi în nord-estul ţării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel