Japonia se confruntă cu alunecări de teren masive în care au murit 15 oameni

Pixabay
Pixabay

Alunecările de teren din Japonia au luat viețile a 15 persoane, iar alți 14 locuitori sunt dați dispăruți. 

Bilanţul masivei alunecări de teren produse pe 3 iulie în oraşul de coastă Atami, centrul Japoniei, a crescut la 15 morţi, a declarat duminică un oficial local, în timp ce sute de salvatori continuă să caute 14 locuitori încă daţi dispăruţi, relatează Agerpres, citând AFP.

"Alte două persoane au fost confirmate decedate în week-end, iar numărul morţilor a crescut la 15", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului local pentru gestionarea dezastrelor, Yuta Hara.

Paisprezece persoane sunt în continuare date dispărute, a adăugat oficialul. Zeci de case au fost distruse în urma unei masive alunecări de teren produse după mai multe zile de ploi abundente în acest mic oraş de coastă din centrul Japoniei, situat la circa 100 de kilometri sud-vest de capitala Tokyo.

O mare parte din Japonia se afla atunci în plin sezon ploios, care provoacă deseori inundaţii şi alunecări de teren. Oamenii de ştiinţă afirmă că fenomenul este exacerbat de schimbările climatice, întrucât o atmosferă mai caldă reţine mai multă apă, crescând riscul şi intensitatea precipitaţiilor extreme. 

Alunecări de teren și ploi în India

Și în India, cel puţin 25 de persoane au murit după ce mai multe case s-au prăbuşit în trei suburbii ale oraşului indian Mumbai în urma unor alunecări de teren provocate de ploile torenţiale, au anunţat duminică oficiali locali, relatează Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Membrii echipelor de salvare au fost văzuţi în timp ce săpau cu mâinile în pământ pentru a recupera trupurile, potrivit imaginilor transmise de posturile de televiziune locale, iar autorităţile au declarat că se aşteaptă ca numărul victimelor să crească. În ultimele 24 de ore, autorităţile indiene au raportat 11 incidente în care case sau ziduri s-au prăbuşit în zona Mumbai.

Într-un cartier, 19 persoane şi-au pierdut viaţa după ce şase colibe situate la baza unui deal s-au prăbuşit una peste alta, au afirmat oficiali ai poliţiei locale. Nouă persoane rănite, care au fost salvate dintre dărâmături, au fost transportate la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel