Japonia, recunoaştere: Muncitor mort din cauza expunerii la radiaţii

Japonia recunoaşte pentru prima dată că un muncitor de la Fukushima a murit din cauza expunerii la radiaţii.

Japonia a recunoscut pentru prima dată că un muncitor de la centrala nucleară de la Fukushima, distrusă de un cutremur şi tsunami cu peste şapte ani în urmă, a murit din cauza expunerii la radiaţii, relatează miercuri Reuters.

Un cutremur cu magnitudinea de 9,0 grade pe scara Richter s-a produs în martie 2011 în Japonia, declanşând un tsunami care a provocat circa 18.000 de decese şi cel mai mare dezastru nuclear după cel de la Cernobîl în urmă cu 25 de ani. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a decis vineri că vor fi plătite despăgubiri familiei bărbatului în vârstă de 50 de ani care a murit din cauza unui cancer pulmonar, a declarat un oficial pentru Reuters prin telefon.

Diagnosticat cu cancer

Bărbatul a fost angajat la mai multe centrale nucleare din Japonia şi a lucrat la centrala de la Fukushima Daiichi administrată de Tokyo Electric Power de cel puţin două ori după dezastrul din martie. El a fost diagnosticat cu cancer în februarie 2016, a spus oficialul. Ministerul a respins anterior expunerea la radiaţii ca fiind motivul îmbolnăvirilor a patru muncitori de la Fukushima, a mai spus sursa citată. Acesta este primul deces provocat de expunerea la radiaţii, a precizat oficialul nipon.

Mai mult de 160.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din apropierea centralelor nucleare afectate în urma cutremurului. Moartea a sute de persoane a fost atribuită haosului din timpul evacuărilor şi dificultăţilor şi a traumei mentale la care au fost supuşi aceşti oameni de atunci, iar guvernul japonez a susţinut întotdeauna că radiaţiile nu sunt o cauză pentru aceste decese.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel