Japonia, primul satelit pentru comunicații militare

Japonia a lansat marți pe orbită primul său satelit de comunicații militare pentru a dezvolta capacitatea de schimb de informații a forțelor sale armate. 

Satelitul a fost plasat la bordul unei rachete H-IIA, care a decolat la ora 07.44 GMT de la centrul spațial japonez Tanegashima, și a fost apoi plasat cu succes pe orbită, a precizat un purtător de cuvânt al Mitsubishi Heavy Industries, care a construit racheta purtătoare.

Dispozitivul este primul dintr-o serie de trei așa-numiți sateliți "X-band", care vor spori de patru ori emisia în bandă largă și vor unifica o rețea de comunicații fragmentată și suprasolicitată, permițând în același timp și acoperirea unui teritoriu mai mare.

Japonia și China sunt angrenate într-o dispută teritorială în Marea Chinei de Est în privința unui grup de insule nelocuite cunoscute sub numele de Senkaku în Japonia și Diaoyu în China. De asemenea, cele două țări sunt agrenate într-o dispută comercială legată de exploatarea unor zăcăminte de gaz despre care ambele țări pretind că se află în zona lor economică exclusivă, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel