Japonia - ploi torenţiale, prognozate în regiunile devastate de taifunul Hagibis. 60.000 de persoane ar putea fi evacuate

O regiune întinsă din estul Japoniei, lovită de inundaţii şi alunecări de teren în urma trecerii taifunului Hagibis în urmă cu două săptămâni, se pregătea vineri pentru un nou episod de ploi torenţiale, zeci de mii de persoane din regiunile învecinate Tokyo fiind vizate de avertizări de evacuare, potrivit Reuters. 

Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce taifunul Hagibis a provocat ploi torenţiale şi vânturi puternice în centrul şi estul Japoniei. Circa 10 persoane sunt în continuare date dispărute, iar peste 300 au fost rănite. Autorităţile au avertizat asupra pericolului producerii unor noi alunecări de teren şi inundaţii în special în regiunile unde apele ieşite din matcă au spart digurile, care nu au fost încă reparate nici măcar provizoriu.

O avertizare de evacuare a fost emisă pentru 50.000 de locuitori ai oraşului Sagamihara, la sud-vest de Tokyo, puternic afectat de inundaţii după trecerea taifunului. Şase locuitori din Sagamihara şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii, printre care o familie luată de ape pe când se afla în autoturism, iar două persoane sunt în continuare dispărute.

Alte avertizări de evacuare vizează circa 10.000 de persoane din prefectura Chiba, la est de Tokyo, unde mai multe regiuni au rămas fără alimentare cu energie electrică timp de săptămâni după trecerea taifunului Faxai, în septembrie, pentru ca apoi să fie lovite de ploile aduse de Hagibis. Potrivit previziunilor, ploile vor afecta regiunea Tokyo seara, după care se vor deplasa spre nord. În zona Tokyo ar urma să se înregistreze, până în seara zilei de vineri, o cantitate totală de precipitaţii cuprinsă între 200 şi 300 de milimetri, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia.

Furtuna tropicală Bualoi, care s-a abătut joi cu puterea unui taifun asupra insulelor Ogasawara, situate la sud de arhipelagul principal nipon, se îndepărta în largul Oceanului Pacific, urmând să se transforme într-o furtună tropicală în cea de-a doua parte a zilei de vineri, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel