Urmărește emisiunea live


Japonia cere ajutorul Statelor Unite pentru sinistrații cutremurului

6
6

Japonia a cerut vineri ajutorul forţelor armate americane staţionate în arhipelag pentru a ajuta sinistraţii cutremurului urmat de tsunami din nord-estul Japoniei, a anunţat agenţia Kyodo, citată de AFP.

Ministrul de Externe, Takeaki Matsumoto, a cerut asistenţă soldaţilor americani, dintre care 47.000 sunt staţionaţi în Japonia, în cadrul unui tratat de securitate încheiat între cele două ţări, scrie Mediafax.

La rândul său, preşedintele american, Barack Obama, a dat asigurări că Statele Unite sunt pregătite să ajute Japonia. "Statele Unite sunt pregătite să ajute poporul japonez în acest moment de mare dificultate. Prietenia şi alianţa dintre naţiunile noastre sunt indestructibile", a declarat preşedintele american într-un comunicat.

Prima Doamnă, "Michelle (Obama) şi cu mine adresăm cele mai sincere condoleanţe poporului japonez, în special celor care au pierdut pe cineva drag în cutremur şi tsunami", a declarat el.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS) şi 8,8 potrivit Agenţiei japoneze de meteorologie. Seismul s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi, în nord-estul Japoniei.

Citește și: CUTREMUR ÎN JAPONIA. Coasta niponă de la Oceanul Pacific, lovită de tsunami. Guvernul anunţă „pagube considerabile“ – VIDEO, FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel