Japonia avertizează: Coreea de Nord a testat „o posibilă rachetă balistică”

SUA: Coreea de Nord se află în faza de provocare. Phenianul trebuie să înceteze
SUA: Coreea de Nord se află în faza de provocare. Phenianul trebuie să înceteze

Coreea de Nord a lansat o „posibilă rachetă balistică”, joi, în apele din estul Japoniei, a anunțat biroul primului ministru japonez Fumio Kishida. Coreea de Sud a raportat, la rândul său, lansarea, șefii de stat major sud-coreeni anunțând că Seul încă încearcă să stabilească câte proiectile au fost trase.

În cazul în care va fi confirmată, acțiunea militară de joi ar reprezenta cea de-a 11-a lansare de rachetă a Coreei de Nord în acest an, inclusiv una din data de 16 martie, care se presupune că a eșuat, potrivit șefilor de stat major sud-coreeni.

Celelalte lansări de rachete recente ale Phenianului, pe 26 februarie și pe 4 martie, au fost probabil destinate să testeze un nou sistem de rachete balistice intercontinentale (ICBM), potrivit Departamentul de Apărare al Statelor Unite la începutul acestei luni, potrivit CNN.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a anunțat la începutul acestei luni că Statele Unite intensifică „activitățile de colectare de informații, pregătire și supraveghere” legate de Coreea de Nord, în urma recentelor lansări de rachete.

Mișcarea este un semnal din partea administrației Biden că trebuie să-și consolideze poziția militară pentru a se asigura că SUA și aliații din regiune, precum Coreea de Sud și Japonia, sunt protejați împotriva testelor cu rachete făcute de Coreea de Nord.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a spus că „a ordonat intensificarea activităților de colectare de informații, supraveghere și recunoaștere în Marea Galbenă, precum și pregătirea sporită a forțelor noastre de apărare antirachetă balistică din regiune”.

Săptămâna trecută, armata americană a organizat exerciții pe și în jurul Peninsulei Coreene pentru a-și arăta disponibilitatea de a reacționa ca răspuns la acțiunile nord-coreene, inclusiv prin simularea sistemelor de apărare împotriva rachetelor balistice.

Brigada 35 de Artilerie de Apărare Aeriană a Armatei SUA s-a mutat într-o locație îndepărtată, „ocupându-și poziția defensivă în timp de război, plasând sistemul de rachete Patriot și executând operațiuni de apărare antiaeriană și antirachetă într-un scenariu de luptă simulat”, au anunțat Forțele SUA din Coreea, într-un comunicat de presă.

Și pe mare, avioanele de luptă F-35 și F/A-18 care zboară de pe portavionul USS Abraham Lincoln, împreună cu mijloacele forțelor aeriene americane din regiune, au făcut o demonstrație de forță în Marea Galbenă, în largul coastei de vest a Coreei de Sud, potrivit unui comunicat al Flotei a 7-a a Marinei SUA din Japonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel