Anunțul care va crea ISTERIE. Apa CONTAMINATĂ de la Fukushima, devărsată. Particulele radioactive îndepărtate, mai puțin UNA

Anunțul că Japonia va deversa apa contaminată de la Fukushima în mare va stârni o mulțime de controverse. 

La aproape un deceniu după dezastrul nuclear de la Fukushima, guvernul Japoniei a decis să deverseze apa contaminată din uzina distrusă în mare, a anunțat vineri mass-media locală, un anunț oficial fiind așteaptat mai târziu în această lună, anunță Reuters.

Decizia va stârni nemulțumirea țărilor vecine, cum ar fi Coreea de Sud, care a intensificat deja testele de radiații pentru produsele alimentare din Japonia, dar și să afecteze grav industria pescuitului din Fukushima, care s-a împotrivit ani de zile împotriva unei astfel de decizii.

O problemă pentru Japonia

Deversarea apei contaminate de la uzina nucleară Fukushima Daiichi a reprezentat o problemă pentru Japonia, care continuă un proiect de dezafectare a instalațiilor. Peste un milion de tone de apă contaminată sunt depozitate în prezent în rezervoare uriașe.

Centrala, condusă de Tokyo Electric Power Company Holdings Inc 9501.T, a suferit un grav accident nuclar după un cutremur și un tsunami în 2011.

Vineri, ministrul japonez al industriei, Hiroshi Kajiyama, a declarat că nu s-a luat încă nicio decizie cu privire la eliminarea apei, însă guvernul își propune să ia rapid o hotărâre.

El nu a dat alte detalii, inclusiv un interval de timp.

Orice proces de deversare ar trebui să fie pregătit aproximativ doi ani

Ziarul Asahi a raportat că orice proces de deversare ar trebui să fie pregătit aproximativ doi ani, pentru că apa trebuie să treacă mai întâi printr-un proces de filtrare, înainte de a fi diluată cu apă de mare și în cele din urmă eliberată în ocean.

În 2018, Tokyo Electric și-a cerut scuze după ce a admis că sistemele sale de filtrare nu au îndepărtat toate materialele periculoase din apă, colectate din conductele de răcire folosite pentru a împiedica topirea miezului reactoarelor.

Compania a declarat că intenționează să îndepărteze toate particulele radioactive din apă, cu excepția tritiului, un izotop de hidrogen greu de separat și care este considerat a fi relativ inofensiv.

Săptămâna trecută, reprezentanții industriei japoneze a pescuitului au cerut guvernului să nu permită eliberarea apei contaminate din uzina Fukushima în mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel