Janos Mezei, primar Gheorgheni, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Târgu Mureș l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni, județul Harghita, pentru abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare. 

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2013, primarul Janos Mezei și-a exercitat în mod fraudulos atribuțiile de serviciu. În numele municipiului Gheorgheni, el a încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unei parcele de teren în suprafață de 400 mp, amplasată pe malul Lacului Roșu, prin care a înstrăinat acest bun către o societate. Procurorii susțin că terenul nu putea să fie vândut pentru că era parte din capitalul social adus ca aport la SC "Monturist" SRL de către municipiul Gheorgheni. 

În 17 ianuarie 2015, precizează DNA, edilul l-a somat pe administratorul firmei respective, denunțător în cauză, ca, în cel mult două zile ( până în 19 ianuarie, ora 09,00), să vină la sediul primăriei și să-și prezinte demisia, în caz contrar urmând a suferi consecințe negative, precum darea în vileag a unor fapte reale și/sau imaginare care îl vor determina să nu mai poată munci și locui în Gheorgheni.

"În acest mod, inculpatul Meze încerca să îl determine pe administratorul SC "Monturist" SRL să renunțe la demersurile sale legitime de a obține, prin diverse căi legale (acțiuni civile în justiție, denunțuri penale etc.), restabilirea integrității patrimoniului societății. Acest demers al lui Janos Mezei a avut ca scop asigurarea și pe viitor a folosinței netulburate a terenului de 400 mp, obținut ilegal de către reprezentantul firmei respective, în condițiile arătate mai sus", se arată în comunicatul.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun mobil aflat în proprietatea lui Janos Mezei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii luate în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel