Jandarmii din Suceava scapă de închisoare, după intervenția în care un bărbat a murit din cauza spray-ului lacrimogen folosit

Jandarmii din Suceava scapă de închisoare, după intervenția în care un bărbat a murit din cauza sprayul-ui lacrimogen folosit / Foto: Facebook Jandarmeria Română
Jandarmii din Suceava scapă de închisoare, după intervenția în care un bărbat a murit din cauza sprayul-ui lacrimogen folosit / Foto: Facebook Jandarmeria Română

Jandarmii din Suceava scapă de închisoare, după intervenția în care un bărbat a murit din cauza spray-ului lacrimogen pe care l-au folosit.

Nimeni nu va ajunge după gratii în cazul bărbatului din Suceava, mort în timpul unei intervenții a Jandarmeriei. Singura persoană trimisă în judecată a fost condamnată cu suspendare. Este vorba despre o jandarmeriță găsită vinovată de ucidere din culpă, după incidentul care a avut loc în timpul unui concert, în anul 2019, transmite Realitatea Plus. 

Femeia a scăpat de acuzația de lovituri cauzatoare de moarte, încadrare care i-ar fi putut aduce o pedeapsă mult mai dură. Instanța i-a schimbat încadrarea juridică în ucidere din culpă. Jandarmerița din Vatra Dornei a fost găsită vinovată pentru această faptă, dar și pentru alte două. Vorbim despre purtare abuzivă, dar și de deținerea fără drept a unor obiecte periculoase. 

VEZI ȘI: Intervenţia jandarmilor din Vatra Dornei, legătură indirectă cu moartea bărbatului imobilizat

Cu toate aceste acuzații, femeia a primit 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, ceea ce înseamnă că nu stă nicio zi în închisoare dacă sentința va rămâne una definitivă. Aceasta poate fi contestată. Procurorii au anunțat deja că vor face acest lucru întrucât ei nu au fost de acord cu schimbarea încadrării juridice. 

În același dosar, s-a mai dispus ca familia victimei să primească daune morale de 90.000 de lei și daune materiale de 35.000 lei, în condițiile în care rudele bărbatului omorât de jandarmi au solicitat despăgubiri de 550.000 de euro, scrie Monitorul de Suceava.

Cum a murit bărbatul

Incidentul s-a produs 19 iulie 2019, la un festival folcloric. Tatăl unei copile de 13 ani a apelat la ajutorul jandarmilor afirmând că un alt bărbat de 50 de ani i-ar fi atins în mod indecent copila. Jandarmerița a pulverizat cu un spray lacrimogen pe fața victimei, suspectat atunci că ar fi agresat-o pe copilă, de la 10-15 centimetri distanță, după ce bărbatul fusese deja pus la pământ și imobilizat de doi colegi, cu care se afla în misiune.

Intervenția brutală a jandarmilor s-a soldat cu decesul bărbatului. Medicii sosiți la fața locului nu l-au mai putut salva. Reclamația pentru care bărbatul a fost imobilizat s-a dovedit ulterior a fi fără temei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel