Jandarmii au salvat doi pui de urs căzuți într-un puț abandonat

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Efective din cadrul structurilor MAI ale judeţului Buzău au intervenit duminică pentru salvarea doi pui de urs căzuţi într-un puţ abandonat pe raza localităţii buzoiene Grebănu, transmite Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, lt. Georgiana Nazîru, forţele de intervenţie au fost alertate în urma unui apel 112, iniţiat de un paznic de vânătoare al AJVPS Buzău, prin care a fost semnalat faptul că doi pui de urs au căzut într-un puţ abandonat, lângă localitatea Grebănu.

"Intervenţia comportă riscuri majore, în contextul în care ursoaica este prezentă în apropiere, fiind foarte agitată. Primele efective ajunse la faţa locului, 9 jandarmi din cadrul IJJ Buzău şi Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, doi poliţişti şi doi pompieri, împreună cu vânătorii din cadrul AJVPS, au reuşit eliberarea unuia dintre pui, introducând un trunchi de copac în puţ, iar animalul reuşind să se caţere singur pe acesta", a declarat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că pentru salvarea celui de-al doilea pui de urs s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, în contextul în care acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

Vezi și: Arestat preventiv după ce şi-a ucis soţia şi a înscenat sinuciderea acesteia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel