Jandarmi, achitați după condamnare: Ne chemau la DNA în uniformă pentru a ne umili

Irina Constantin / 12 oct 2018 / 22:39 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Curtea Militară de Apel București a decis în 8 octombrie 2018 achitarea a nouă jandarmi trimiși în judecată la sfârșitului anului 2013. 

Jandarmii au fost acuzați pentru închipuite fapte de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, toate în formă continuată.

Decizia de achitare dictată de Curtea Militară de Apel București a venit după ce în luna mai a acestui an, Înalta Curte a admis recursurile în casație formulate de inculpați împotriva deciziei CMAB care confirmase pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare aplicată jandarmilor de instanța de fond, și a trimis cauza la rejudecare.

Negilă Jean – Claudiu, unul dintre cei acuzați, a povestit la Antena 3 drama prin care a trecut.

”În 2011, în iulie, jandarmi cu funcții de conducere ne-am dus să dăm declarații la DNA. Știam că suntem nevinovați și am venit fără avocați. Ne-au acuzat de presupuse fapte de corupție. Domnul procuror a început să își croiască atunci dosarul, de la cap până la sfârșit. (...) De două ori pe lună eram chemați la DNA în București. Ne chemau îmbrăcați în uniformă pentru a ne umili. Ne-a condamnat pe toți la trei ani de închisoare. Condamnarea aceasta a însemnat pierderea sănătății, organismul efectiv nu m-a mai ascultat. (...) Diagnosticul a fost depresie severă. A necesitat pensionare, pe caz de boală. Cariera s-a terminat la 43 de ani”, a declarat Negrilă, vineri seară, la emisiunea „Exces de putere".

Jandarmii din dosar au povești de viață extrem de dureroase. În timpul anchetei, un jandarm și-a pierdut soția, unui alt jandarm i s-a îmbolnăvit părintele extrem de grav și poveștile continuă în acest sens dureros.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26