Jandarmi, acțiune caritabilă pentru o familie nevoiașă

Un apel primit la 112 prin care se anunța o răpire a schimbat viața unui bărbat și a celor doi copii ai săi care locuiesc în Arad.

 

Jandarmii arădeni au fost solicitați să intervină pe faleza Mureșului, acolo unde un bărbat încearcă să răpească un copil. 

Apelul telefonic a fost dat de un grup de adolescenți care au asistat la o scenă în care un băiat striga că nu vrea să plece și un bărbat încerca să-l determine pe copil să meargă cu el.

La prima vedere pare vorba despre o răpire, însă de fapt era vorba despre un tată care încerca să își convingă copilul să meargă acasă. 

Băiatul a povestit că a refuzat să meargă acasă pentru că acolo nu au curent electric.

Tatăl copiilor le-a povestit jandarmilor că își creștea, de mai bine de patru ani, singur copiii, că fosta soție, de care a divorțat, este de negăsit de un an și jumătate și că despre plata unei pensii alimentare nici nu poate fi vorba, că nu au curent electric, apă caldă, gaz, frigider.

De asemenea, acesta își pierduse recent locul de muncă și muncea cu ziua pentru a avea ce le pune pe masă copiilor săi.

De atunci viața lor avea să se schimbe.

Primul lucru pe care cei doi jandarmi l-au făcut a fost plata datoriilor către ENEL și racordarea la curentul electric. Apoi unul dintre jandarmi, plutonierul major Cristian Năstase, a adus un frigider de acasă și l-a montat în locuința tatălui și a celor doi copii. Urmează să le aducă un boiler pentru apa caldă și să le achite datoriile la EON, urmând racordarea la gaz pentru că vine iarna iar copiii au nevoie de căldură.

În actul lor caritabil, cei doi jandarmi au mai implicat inspectoratul, colegii, prietenii, cunoștințele, iar unii care au vrut să dea o mână de ajutor au venit singuri.

Așa se face că un cabinet medical, care nu a dorit să-i fie menționat numele, s-a angajat să plătească de acum încolo factura de curent a familiei. Tatăl celor doi copii nici măcar nu vede factura, reprezentanții cabinetului medical cerând să le fie aduse facturile direct lor, în fiecare lună, potrivit aradon.ro.

Între timp, tatăl și-a găsit un nou loc de muncă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel