Jandarmeria Română: SUTE de locuri, scoase la concurs în 2017

Dacă vă doriți o carieră în Jandarmeria Română, aflați că acum este momentul: au fost scoase la concurs peste 400 de locuri în sesiunea 2017 în instituţiile M.A.I pentru viitorii ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

Pentru sesiunea 2017, instituțiile de învățământ ale M.A.I. şi Jandarmeriei Române recrutează candidaţi pentru  ocuparea celor 410 locuri repartizate, după cum urmează – 60 locuri în cadrul  Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” , 180 de locuri  în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Grigore Alexandru Ghica Drăgășani, județul Vâlcea și 175 de locuri în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Petru Rareș Fălticeni, județul Suceava.

 Calendarul admiterii se va desfășura astfel:

 

  • Termene de depunere a cererilor - data limită:

- 26 mai 2017 pentru Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti;

- 21 iulie 2017 pentru şcolile postliceale ale M.A.I.

 

  • Termene de depunere a dosarelor de candidat - data limită:

- 19.06.2017 pentru Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti;

- 14.08.2017 pentru Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgășani şi Fălticeni

    Un stagiu complet de studiu durează trei ani pentru Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” şi doi ani pentru instituţiile de învăţământ postliceale, perioadă în care studenţii şi elevii jandarmi vor beneficia de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ ale M.A.I. şi Jandarmeriei Române, precum și de celelalte facilități ale acestora (baze sportive, săli internet etc.).    

     La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii ofiţeri şi subofițeri vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei.

     Pentru înscriere sau informații suplimentare, tinerii interesați se pot adresa celei mai apropiate unități de jandarmi sau pot accesa pagina oficială a instituției: www.jandarmeriaromana.ro, precum și pe site-ul www.academiadepolitie.ro sau site-urile celor două școli de subofițeri: www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro.

    Pentru cei interesaţi să urmeze o carieră în Jandarmeria Română, locurile scoase la concurs în sesiunea 2017 îninstituțiile de învățământ ale MA.I. şi Jandarmeriei Române sunt repartizate, după cum urmează:

Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti

 

5 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, pentru învăţământul cu frecvenţă, domeniul de licenţă “Drept”, programul de studii universitare de licenţă “Drept”;

[citeste si]

50 locuri alocate la Facultatea de Jandarmi, pentru învăţământul cu frecvenţă, domeniul de licenţă “Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea “Ordine şi siguranţă publică” (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi)

           

5 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie, pentru învăţământul cu frecvenţă redusă, domeniul de licenţă “Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, programul de studii universitare de licenţă/specializarea “Ordine şi siguranţă publică”.

  

Şcoli postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne

180 locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi)astfel:

              - 174 locuri alocate Jandarmeriei Române;

              - 6 locuri pentru S.P.P.

 

- 175 locuri la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, , (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).

 

Candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii şi criterii specifice:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul in Romania ;

b) să cunoască limba română, scris şi vorbit ;

c) să aibă capacitatea deplină de exerciţiu ;

d) să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;

e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească in cursul anului în care participă la concursul de admitere;

f) să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;

g) să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate ;

h) să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;

i) să nu fie in curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracţiuni;

j) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă din motive disciplinare in ultimii 7 ani;

k) sa nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

l) să aibă vârsta de pană la 27 ani, împliniți in anul participării la concurs pentru candidaţii pe locurile destinate formării iniţiale a personalului militar şi pe locurile MAI la instituţiile de învăţământ ale

M. Ap. N.;

m) să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile;

n) să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară;

  • o) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

p) să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învățământ;

          Cererile de înscriere se completează la sediile inspectoratelor de jandarmi, iar pentru municipiul Bucureşti la sediul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

  Candidaţii se vor prezenta pentru înscrieri având asupra lor cartea de identitate.

           Detalii privind tematica, bibliografia, etapele şi probele concursului de admitere in instituţiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne pot fi consultate pe paginile web a acestor instituţii. Concursurile de admitere la fiecare instituţie de învățământ  se desfăşoară potrivit calendarului admiterii stabilit pentru fiecare dintre acestea.

Tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere se regăsesc pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ.

                  http://www.academiadepolitie.ro/admitere.html

                  http://www.jandarmeriafalticeni.ro/criteriideadmitere.php

                  http://scoaladragasani.ro/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel