Jandarmeria Română, MESAJ pentru protestatari

Foto: Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română

Jandarmeria Capitalei a aplicat amenzi protestatarilor din Piaţa Victoriei în conformitate cu legea şi cei care se consideră nedreptăţiţi le pot contesta în instanţă, a declarat, marţi, pentru Agerpres, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Enache a precizat că la protestul de marţi dimineaţă din faţa Ministerului de Interne au fost date din nou amenzi pentru încălcarea legii.

'Este vorba de un protest spontan, la care au participat 10 persoane nemulţumite de aplicarea unor sancţiuni. Un echipaj de jandarmi a fost trimis în zonă pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Persoanelor le-a fost adus la cunoştinţă faptul că tulburau ordinea şi liniştea publică şi că participă la o adunare publică nedeclarată, fapt pentru care vor fi sancţionate. Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.800 de lei pentru organizarea unei adunări publice nedeclarate şi săvârşirea unor acţiuni şi fapte de natură să tulbure ordinea publică', a precizat Enache.

Protestatarii au împodobit bradul la MAI

Mai multe persoane au protestat, marţi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, susţinând că atât ministerul, cât şi alte instituţii ale statului sunt conduse de 'oameni cu un nivel de cultură foarte scăzut', ceea ce a dus la abuzuri prin amendarea de-a lungul timpului a mai multor protestatari #rezist.

'Ministerul confundă sărbătoarea Paştelui cu sărbătoarea Crăciunului - ceea ce s-a întâmplat în Vinerea Paştelui, când un comunicat oficial al Inspectoratului General de Poliţie spunea că, cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, ne urează Paşte Fericit. Este încă o dovadă că aceste instituţii sunt conduse de oameni cu un nivel de cultură foarte scăzut. Am văzut foarte clar ce s-a întâmplat la tribuna Parlamentului cu prim-ministrul, care a avut un discurs complet, complet analfabet', a declarat Cristian-Mihai Dide, prezent la protest.

[citeste si]

Oamenii au adus în faţa Ministerului de Interne un brad pe care l-au 'împodobit' cu amenzile primite de protestatari în Piaţa Victoriei şi în mai multe locuri unde au avut loc manifestaţii împotriva Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel