Protest la Guvern. Mesajul transmis de Jandarmeria Română

Câţiva protestatari din Piaţa Victoriei au încercat să forţeze cordonul de jandarmi şi să intre în curtea Guvernului, a declarat, pentru Agerpres, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. Acesta a precizat că au fost mai multe încercări de a forţa porţile de la intrarea în sediul Guvernului, dar după ce forţele de ordine au dialogat cu protestatarii, ei au renunţat la acţiunea lor.

 

"Au fost încercări de a forţa porţile care dau către curtea exterioară a Guvernului. Nu am reţinut sau amendat pe nimeni, nu a fost nevoie", a menţionat Enache.

Potrivit acestuia, jandarmii sunt mobilizaţi ca să asigure ordinea publică la protest.

O estimare a participanţilor la protest nu a fost dată, întrucât, a spus reprezentantul Jandarmeriei Capitalei, mulţimea de oamenii este în mişcare şi sunt multe persoane care vin în continuare în Piaţa Victoriei.

Câteva mii de oamenii au ocupat marţi seară Piaţa Victoriei şi protestează faţă de deciziile luate de Guvern cu privire la modificarea şi completarea Codurilor penale, la graţierea unor pedepse şi la măsuri educative privative de libertate.

Ei scandează "Nu plecăm, nu plecăm!", "DNA să vină să vă ia!" şi "Nu scăpaţi!".

Circulaţia rutieră este oprită pe bulevardele adiacente Pieţei Victoriei.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri aeducative privative de libertate. De asemenea, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel