Jandarmeria, precizări după incidentele din Piaţa Victoriei. Video

Jandarmeria face o serie de precizări după incidentele de miercuri seara, din Piaţa Victoriei. 

"Jandarmii au acționat pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor și pentru desfășurarea în condițiile legii a adunărilor publice, indiferent de natura lor. Pe timpul protestului, un grup de protestatari a forțat dispozitivul de jandarmi, iar o parte dintre aceștia au aruncat cu diverse obiecte către forțele de ordine", anunţă Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, într-un mesaj transmis pe pagina de socializare a instituţiei.

"În contextul creat, patru persoane au fost conduse la secția de poliție unde, după identificarea acestora, au fost sancționate cu câte 500 de lei fiecare pentru instigare și recurgere la acțiuni violente, în conformitate cu art. 26, lit. e din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

În timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost răniți, având nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarată procedura de identificare a persoanelor implicate, urmând a fi întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și înaintate parchetului competent.

Le mulțumim celor care au ales să protesteze pașnic, însă reamintim faptul că Jandarmeria condamnă actele de violență care nu au legătură cu libera exprimare, nu tolerează acte sau gesturi care pun în pericol siguranța cetățenilor și va acționa de fiecare dată pentru combaterea lor", se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel