Jandarmeria, explicații după scandalul de la metrou

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Jandarmeria a venit cu precizări privind incidentul de la metrou. Iată ce au declarat.

Reprezentanții Jandarmeriei au venit cu precizări privind incidentul de la stația de metrou Ștefan cel Mare:

„Astăzi la ora 15:00, pe stadionul Ștefan cel Mare a avut loc un eveniment sportiv între CS Dinamo și CSA Steaua București. Premergător acestui eveniment, au existat mai multe informații, și în spațiul public, prin care membrii ai celor două galerii intenționau să se întâlnească în proximitatea stadionului pentru a-și disputa diverse rivalități, pe care dumneavoastră le cunoașteți foarte bine. Sunt incidente care au mai avut loc. Din această cauză, la planificarea acestei misiuni și la organizarea ei, au fost luate în calcul dispozitive de jandarmi în zona stadionului pentru a preveni aceste incidente.

știm cu toții, evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori dar, având aceste informații, am fost obligați să luăm măsuri de prevenire în zona și proximitatea stadionului. Dispozitivul a fost organizat pe mai multe zone. În jurul orei 13:00 a fost identificat un grup de aproximativ 60 de persoane, în zona stadionului Ștefan cel Mare și un grup de aproximativ 100 de suporteri ai echipei CSA Steaua București, în zona Piața Muncii. Suporterii steliști au făcut deplasarea către stadion, în grupuri, cu metroul. Având în vedere intențiile, pe care le cunoșteam, din partea acestora, colegii mei au luat măsuri de prevenire și escaladare a unor conflicte. Li s-a interzis deplasarea în zona stadionului, acolo unde existau acei 60 de suporteri ai echipei Dinamo. Inițial, grupul a refuzat să respecte indicațiile forțelor de ordine, a încercat să intre în conflict cu ceilalți suporteri. Noi ne-am opus, iar o parte din acest grup s-a refugiat în zona metroului. Jandarmii aflați în dispozitiv au continuat să meargă după ei, pentru a preveni eventuale probleme iar colegii mei au pătruns în zona stației de metrou și au însoțit grupul care s-a refugiat acolo.

Grupul, foarte agresiv, s-a refugiat în garnitura de metrou staționată, jandarmii au cerut acestora să o părăsească, întrucât au creeat panică printre călătorii prezenți la acea oră, moment în care, doi jandarmi au fost agresați. Au fost trași în interiorul metroului de către aceste persoane din galerie. A fost nevoie de o intervenție rapidă, fermă, jandarmii au extras persoanele violente și s-a luat măsura imobilizării acestora.

Întrucât existau informații că au asupra lor obiecte contondente, arme albe, ne-am dorit ca intervenția să fie fermă, rapidă și eficientă, pentru a proteja ceilalți călători și celelalte persoane aflate la acel metrou în zona stației de metrou.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel