Jandarmeria, precizări pentru bucureştenii care vor să meargă la Slujba de Înviere

Foto: Anna Shvets - Pexels
Foto: Anna Shvets - Pexels

În perioada 30 aprilie -03 mai a.c., jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică executate independent sau în sistem integrat cu efective ale Poliţiei Capitalei şi vor verifica respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Peste 1000 de jandarmi din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor acţiona în această perioadă, în Capitală, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi asigurarea intervenţiilor în situaţii care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

În data de 01 mai a.c., începând cu ora 23.00, accesul în piaţeta Catedralei Patriarhiei se va realiza doar pentru persoanele care doresc să participe la Slujba de Înviere, numărul acestora fiind limitat la maximum 70 de persoane în interiorul Catedralei şi maximum 500 de participanţi în exterior.

Jandarmeria Capitalei va suplimenta dispozitivele de jandarmi care vor patrula în zonele în care există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în zonele intens circulate, cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile, în apropierea marilor centre comerciale sau în zona lăcaşurilor de cult şi pe traseele de deplasare la şi de la acestea.

Patrulele de jandarmi, în special cele ecvestre şi canine, vor avea incluse în itinerariul de patrulare zonele de agrement, parcurile şi alte spaţii verzi, pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru a urmări respectarea măsurilor
de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să evite aglomeraţiile şi să respecte restricţiile impuse de cadrul legal în vigoare.

Se va acorda o atenţie sporită acţiunilor de verificare a respectării legislaţiei, în vederea prevenirii răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2, în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Pentru a avea parte de o minivacanţă şi o sărbătoare în siguranţă, facem următoarele recomandări tuturor cetăţenilor:

- din motive de sănătate publică, păstraţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi purtaţi în mod corespunzător masca sanitară de protecţie, inclusiv în lăcaşurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor;
- deplasarea către lăcaşurile de cult să se realizeze în condiţii de siguranţă, cu evitarea aglomerărilor;
- respectaţi intervalul orar şi motivele legale de deplasare în afara locuinţei;
- dacă sunteţi martorii unor fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic de urgenţă "112".

Jandarmeria Capitalei urează tuturor un Paşte fericit, în siguranţă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel