Jandarmeria, precizări după protestul de la Cotroceni al poliţiştilor

În legătură cu protestul organizat de Federația Publisind din zona Palatul Cotroceni, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face o serie de precizări. 

"Dezmințim în mod categoric informația transmisă potrivit căreia 'Jandarmeria Română a creat busculadă la protestul polițiștilor'. Acțiunea jandarmilor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate.Conform prevederilor art. 12, alin 1, lit. j și art. 13, lit.c, din legea 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice republicată, coroborate cu prevederile art. 27, alin 3, lit. c din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase.

Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare.Până la momentul întocmirii prezentului comunicat nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, acest lucru urmând a se face de către agenții constatatori de la fața locului în funcție de faptele comise. Recomandăm tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice", transmite Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel