Urmărește emisiunea live


Jandarm maramureşean, multiplu campion la şah

Foto: Facebook IJJ Maramureș
Foto: Facebook IJJ Maramureș

Un jandarm din Maramureș a îmbinat cariera cu pasiunea pentru șah. A ajuns astfel multiplu campion la șah. 

Maiorul Văsuţ Zaharia care şi-a descoperit încă de mic pasiunea pentru şah, de la vârsta de 7 ani. Supranumit "sportul minţii", şahul are o istorie îndelungată.

Se spune că acest joc a fost inventat în India, jocul de şah s-a răspândit pe tot globul şi a devenit cel mai popular sport al minţii din lume.

Această pasiune i-a adus multiple titluri de campion

”De-a lungul timpului, ofiţerul a participat la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne şi nu numai, clasându-se aproape de fiecare dată pe locurile de frunte. În anul 2017 s-a clasat pe locul III, în anii 2014, 2016 şi 2019 a obţinut locul II, în anul 2018 a obţinut locul I iar în anul 2020 la concursul Naţional de şah online, organizat de IPA România, maiorul Văsuţ Zaharia s-a clasat pe locul întâi”, au anunțat reprezentanții IJJ Maramureș pe contul oficial de Facebook. 

Maiorul Văsuţ Zaharia, activează în cadrul Inspectorarului de Jandarmi Judeţean Maramureş din anul 2005 iar în prezent face parte din Compartimentul Formare Profesională al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Ofiţerul încearcă să îi ajute şi pe alţii să deprindă secretele şahului şi iniţiază copii în tainele acestui sport în cadrul clubului sportiv Tinere Speranţe din Baia Mare de peste 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel