Jandarm atacat de urs, în Suceava

Un jandarm a fost rănit e un urs și a ajuns la spital, iar colegul său a fost nevoit să împuște animalul.

Un jandarm sucevean a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs în zona Broşteni, pe fondul de vânătoare Chiril, administrat de Direcţia Silvică Suceava, a declarat presei duminică şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel. Potrivit sursei citate, unul dintre jandarmii aflaţi în echipaj de patrulare în zona respectivă a fost rănit la o mână şi un picior, iar celălalt a împuşcat animalul.

Şeful Gărzii Forestiere Suceava a precizat că ursul l-a rănit pe jandarm la circa 200 de metri de o casă, al cărei proprietar ar fi semnalat anterior, de mai multe ori, prezenţa ursului în zonă. Totodată, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că jandarmul rănit a fost operat şi că starea lui este stabilă, nefiindu-i pusă viaţa în pericol.

Numărul de urși, în creștere

Într-o conferinţă de presă, joi, prefectul declara că în judeţul Suceava numărul de urşi a crescut semnificativ în ultimii ani, în prezent fiind 590, faţă de 300 cât ar fi efectivul normal. De asemenea, prefectul spunea că, în acest an, s-au semnalat 22 de situaţii în care urşii au intrat în gospodăriile oamenilor şi au atacat animalele producând pagube, iar în Cîmpulung Moldovenesc o ursoaică cu doi pui a apărut în mod repetat în oraş, a distrus mai mulţi stupi şi a omorât cinci capre.

Potrivit prefectului, autorităţile competente sucevene au solicitat Direcţiei de Biodiversitate din cadrul Ministerul Mediului aviz pentru relocarea sau recoltarea animalului, iar echipe mixte de jandarmi şi poliţişti monitorizează zona Cîmpulung Moldovenesc pentru alungarea ursului prin mijloace luminoase şi acustice.

Citește și:

Jandarm atacat de un urs apărut de nicăieri. Bărbatul se află în stare gravă

Doi copii au fost muşcaţi de urs. Starea lor, după intervenția medicilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel