Jale în turismul bulgar. Pierdere uriașă în sezonul estival

Sezonul estival de anul acesta a adus o mare gaură în sectorul de turism din Bulgaria. 

 Aproximativ 30% din angajaţii din sectorul de turism al Bulgariei şi-au pierdut locurile de muncă, scrie Novinite.

"Ce putem spune despre sezonul estival este că a fost cel mai dificil şi în acelaşi timp unul absolut neobişnuit pentru economia Bulgariei, Europei şi economia mondială“, a declarat Polina Karastoyanova, director executiv al Consiliului Naţional pentru Turism, potrivit Mediafax.

"Cu privire la piaţa bulgară, nenumărate eforturi au fost făcute de către sector şi guvern. Potrivit datelor din 2018 şi 2019, peste 9 milioane de străini vizitează Bulgaria. Evident, piaţa bulgară nu poate produce astfel de cifre în prezent, 2 milioane fiind limita maximă“, a adăugat oficialul bulgar.

Previziunile indică o pierdere din punctul de vedere al numărului de turişti din acest sezon estival de aproape 80%. "Aceste date se aplică nu numai Bulgariei, ci şi celor mai competitive destinaţii ale noastre“, a adăugat directorul executiv al Consiliului Naţional pentru Turism.

Două planuri de acțiune

Karastoyanova a explicat că în prezent se lucrează în paralel la două planuri.

"Un plan de acţiune priveşte modalitatea de abordare a sezonului de iarnă viitor şi a sezonului estival de anul viitor. Se discută de asemenea problema unor posibile falimente şi incapacitatea rambursării creditelor. Astfel, la un anumit punct ar putea reieşi că sectorul bancar este proprietarul sectorului de turism. Aceasta este o perspectivă foarte îngrijorătoare“, a adăugat Karastoyanova.

Oficialul a anunţat că majoritatea locurilor de muncă din cadrul sectorului au fost menţinute.

"Acest lucru a fost posibil graţie măsurilor socio-economice. Totuşi, aproape 25%-30% din angajaţii sectorului şi-au pierdut locul de muncă din cauza imposibilităţii acestuia de a funcţiona“, a concluzionat Karastoyanova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel