Jair Bolsonaro crede că Argentina şi-a 'ales greşit' noul preşedinte, pe care nu intenţionează să-l felicite

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a afirmat luni că Argentina şi-a 'ales greşit' noul şef al statului, în persoana peronistului de centru-stânga Alberto Fernandez, câştigător din primul tur de scrutin, desfăşurat duminică, transmite AFP.

'Regret (rezultatul scrutinului). Nu am un glob de cristal, dar cred că Argentina a ales greşit', a declarat preşedintele de extremă dreapta pentru presa braziliană, în timp ce pleca din Emiratele Arabe Unite spre Qatar. Bolsonaro a mai spus că nu are intenţia să-l felicite pe preşedintele ales Alberto Fernandez.

'Astăzi nu ne vom indispune. Vom aştepta puţin pentru a vedea care este cu adevărat poziţia sa politică', a adăugat preşedintele brazilian, care va încheia joi un lung turneu în Asia şi Orientul Mijlociu. Alberto Fernandez, care a candidat pe listă cu fosta preşedintă Cristina Kirchner (2007-2015), a obţinut 48% din voturi, devansându-l pe preşedintele în funcţie, neoliberalul Mauricio Macri (40,4%), pe care Bolsonaro l-a susţinut în mod deschis în campanie. În discursul prin care şi-a sărbătorit victoria, Alberto Fernandez a cerut eliberarea lui Luiz Inacio Lula da Silva, fostul preşedinte brazilian aflat în închisoare pentru corupţie.

'Dacă vrea să dialogheze, nu vom trânti uşa', a mai spus Bolsonaro la sosirea în Qatar, calificând însă apelul lui Fernandez în privinţa lui Lula drept un afront pentru democraţia braziliană şi sistemul judiciar brazilian'. Însă, 'deocamdată totul merge bine în cadrul Mercosur', a declarat Bolsonaro, referindu-se la blocul regional format din Brazilia, Argentina, Uruguay şi Paraguay, şi care a semnat un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, încă departe de a fi ratificat. Relaţiile dintre Bolsonaro şi Fernandez nu au pornit cu dreptul în timpul campaniei electorale din Argentina. În timp ce Jair Bolsonaro a fost de părere că 'Argentina se apropie de haos', Fernandez l-a acuzat pe acesta că este 'rasist, misogin şi violent', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel