Casa consilierului prezidențial, spartă. Georgescu, fost director SRI: Implicații externe

Ema Apostu / 02 dec 2018 / 13:51 Salveaza PDF Comentarii
Președintele României
Descriere foto: Președintele României

Costin Georgescu, fost director SRI, a vorbit despre siguranța informatică a Președenției, după ce casa șefei departamentului de Protocol al Președintelui României, Delia Dinu, a fost spartă de hoți, în timpul paradei de 1 Decembrie. 

"Poliţia este abia la început şi probabil va trebui să intervină şi serviciile de informații. Încă nu se ştie dacă este jaf banal sau cu alte scopuri. Sunt convins că acasă la cei care lucrează în Administraţia Prezidenţială nu se ţin documente care privesc activitatea din care fac parte. Nu asta este problema, dar unii îşi închipuie acest lucru şi poate să fie, mai ales că s-a întâmplat acest lucru de 1 Decembrie. Asta ne mai ridică şi alte semne de întrebare.

1. Dacă prindem hoţii, nu cumva sunt din cei eliberaţi pe bună-credinţă, cum am eliberat noi în ultimul timp? 2. Vrem să dăm o amnistie generală. Câte cazuri de genul ăsta vom avea în ţară, atunci? Trebuie să ne gândim bine, când luăm aceste decizii, la nivelul statului, e treaba celor care conduc ţara. După părerea mea, în acest caz trebuie să intervină şi serviciile de informaţii, să nu fie un caz şi cu altfel de implicaţii, poate chiar externe.

În colaborare cu Poliţia, cei de la SRI pot vedea dacă sunt hoţi banali sau doar de formă, dacă au lucrat ca masă plătită de alţii de afară sau dinăuntru. Este o anchetă care poate să dureze", a declarat Costin Georgescu, la România TV.

Citește și: Casa șefei de protocol a lui Klaus Iohannis, prădată de hoți


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27