Jaf inspirat parcă din "Casa de Papel". Trei bănci, jefuite de 20 de bărbați înarmați. Luare de ostatici, explozivi și oameni morți

Jaf inspirat parcă din Casa de Papel. Trei bănci, jefuite de 20 de bărbați înarmați / Foto: Pixabay
Jaf inspirat parcă din Casa de Papel. Trei bănci, jefuite de 20 de bărbați înarmați / Foto: Pixabay

Un jaf de amploare a avut loc la trei bănci din Brazilia.

Un jaf care ne amintește mult de popularul serial "La Casa de Papel" a avut loc în Brazilia. Mai mulţi tâlhari înarmaţi au jefuit trei bănci, luni, într-un mic oraş brazilian, luând ostatici în timp ce fugeau, lăsând în urmă capcane de dispozitive explozive şi deschizând focul asupra poliţiştilor. Indivizii, înarmați până în dinți, i-au folosit pe localnici drept scut ca să scape de polițiști, scrie Reuters. Cel puţin trei persoane au murit, a anunţat un înalt responsabil al securităţii statului federal Sao Paulo.

Atacul de amploare, dat la miezul nopții în Araçatuba, un oraș cu aproximativ 200.000 de oameni din statul Sao Paulo, este cel mai recent dintr-o serie de jafuri bancare din ce în ce mai violente din Brazilia. Experții consideră că un program de asistență medicală pandemică COVID-19 pentru brazilienii mai săraci a încurajat tâlharii să planifice raiduri îndrăznețe în orașe liniștite, unde sucursalele băncilor stochează mai mulți bani.

Peste 20 de hoți, înarmați până în dinți

Peste 20 de bărbaţi puternic înarmaţi au comis atacul, folosind 10 maşini, a declarat Alvaro Camilo, secretarul executiv al poliţiei militare din Sao Paulo, într-o conferinţă de presă. În timp ce criminali fugeau, luau ostatici şi incendiau maşini, lăsând în urmă capcane de explozivi în tot oraşul. Camilo a îndemnat populaţia să nu iasă din case până ce toți explozivii nu vor fi găsiţi şi dezactivaţi.

Trei oameni au murit în două schimburi de focuri separate cu poliţia, a precizat secretarul poliției militare. Doi dintre morţi sunt din rândul localnicilor, în timp ce unul dintre presupuşii agresori a fost de asemenea ucis. Un alt tâlhar a fost rănit, iar un al altul arestat, a adăugat Camilo.

Atacatorii, urmăriți de 350 de polițiști și două elicoptere

Peste 350 de poliţişti, ajutaţi de două elicoptere, s-au aflat în urmărirea atacatorilor, a precizat Camilo. Acesta a spus și că o sucursală Banco do Brasil SA din Aracatuba era folosită ca depozit pentru stocarea numerarului, situaţie despre care oficialii statului nu știau.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, două raiduri bancare similare au avut loc în două zile consecutive în oraşele Cameta şi Criciuma, vizând sucursale ale Banco do Brasil în ambele cazuri. Camilo a adăugat că este prea devreme pentru a spune dacă acest ultim raid are legătură cu celelalte atacuri recente vizând bănci. În Brazilia se întâmplă des astfel de jafuri bancare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel