George Ivaşcu - Sindicate. Vestea mult aşteptată

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, i-a asigurat pe reprezentanţii sindicali că este deschis dialogului cu aceştia şi că are în vedere rezolvarea problemelor pe care i le-au adus în atenţie.

George Ivaşcu, ministrul Culturii, a avut vineri o întâlnire cu cu liderii CSN Meridian şi FAIR MediaSind. În cadrul discuţiilor, George Ivaşcu i-a asigurat pe reprezentanţii sindicali că este deschis dialogului şi că are în vedere rezolvarea problemelor pe care aceştia i le-au adus în atenţie. 


"În cadrul discuţiilor, ministrul George Ivaşcu i-a asigurat pe reprezentanţii sindicali că este deschis dialogului cu aceştia şi că are în vedere rezolvarea problemelor pe care i le-au adus în atenţie. De altfel, ministrul Culturii le-a prezentat acestora o veste mult aşteptată: hotărârea de Guvern pentru aprobarea Regulamentului cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare 'CULTURĂ' se află la Ministerul Justiţiei pentru ultimul aviz şi urmează să ajungă pe masa Guvernului, pentru a fi aprobată, în perioada imediat următoare", se arată într-un comunicat al MCIN. 

[citeste si]

Discuţiile au vizat şi alte subiecte generale, precum rolul pe care ar trebui să îl joace cultura în dezvoltarea societăţii, dar şi unele aplicate, precum cele referitoare la Legea nr. 153/2017 şi negocierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de activitate cultură şi mass-media. 

"Pentru a pune bazele unei bune colaborări, cele două părţi au convenit asupra încheierii unui parteneriat în cadrul următoarei întâlniri, care să urmărească îndeplinirea unor obiective concrete, ce vor fi stabilite de comun acord", precizează comunicatul MCIN. 

La întâlnire au participat preşedintele CSN Meridian, Ion Popescu, preşedintele Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR MediaSind, Leonard Pădureţ, şi preşedintele executiv al FAIR MediaSind, Cristi Godinac, ministrul Culturii fiind însoţit la discuţii de secretarii de stat din MCIN, de secretarul general şi secretarul general adjunct. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy