Ivan Patzaichin motivează "gafa" de la stația de metrou Piața Unirii. Ce decizie a luat

Marele sportiv Ivan Patzaichin explică de ce stația de metrou Piața Unirii 1 a fost redenumită cu numele "Ivan Potzaichin".

Un utilizator Facebook a postat o fotografie realizată la staţia de metrou Piaţa Unirii 1, în care numele marelui campion apare scris Ivan Potzaichin.

Considerată o gafă de cei mai mulți, Ivan Patzaichin a reacționat, precizând că, de fapt, acesta este numele său din acte, greșeala fiind a celor care i-au completat certificatul de naștere. 

"Așa mă cheamă, de fapt, nu foarte multă lume știe. Când m-am născut, persoana care a completat certificatul meu de naștere a făcut o eroare și mi-a scris numele "Potzaichin", în loc de "Patzaichin", așa cum mă cheamă, de fapt, și așa cum îi chema pe cei din familia mea.

Astfel că lumea mi-a spus în continuare "Patzaichin", nu "Potzaichin", după cum scrie in acte. Asta e, m-am obișnuit să fie așa, numai că acum vreau să-mi trec actele pe adevăratul meu nume.

O parte dintre trofeele si diplomele pe care le-am câștigat sunt pe numele meu adevărat - Patzaichin -, în timp ce altele sunt pe numele meu din acte, cel greșit - Potzaichin".

Cu toate acestea, chiar și pe statuia care tronează în fața Stadionului Dinamo și care îl înfățișează pe campionul canoist este gravat numele "Ivan Patzaichin". Sportivul a  făcut parte din Clubul Sportiv Dinamo București timp de 43 de ani, 18 ani în calitate de sportiv și 25 ani ca antrenor. 

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de olimpism românesc, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Metrorex au încheiat un parteneriat prin care staţiile de metrou primesc, temporar, numele unor mari campioni din istoria României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel