Ivan, despre raportul MCV: CE ne cere să nu respectăm legi

ivan dc
ivan dc

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat, miercuri, că raportul MCV conţine recomandări cel puţin ciudate. El a subliniat că, prin raport, Comisia Europeană cere României să nu mai respecte legi aflate în vigoare sau să se restrângă libertatea presei.

"Sunt mai multe recomandări cel puţin ciudate, bizare, ale Comisiei Europene. Semne de întrebare sunt ridicate de faptul că tocmai Comisia Europeană ne cere să încălcăm legi aflate în vigoare, legi adoptate în acord cu legislaţia europeană şi Comisia Europeană - mă refer la Legea Monicăi Macovei din 2005. Acum, Comisia ne recomandă ca avizul CSM să nu mai fie consultativ, să fie obligatoriu, în condiţiile în care legea spune cu totul şi cu totul altceva", a spus Ivan, potrivit Mediafax.

El a adăugat "Cu alte cuvinte, să nu mai fie criticate instituţiile statului. Nu e bine ca presa să critice instituţiile statului, ceea ce este nu numai nedemocratic, dar total în contradicţie cu valorile europene, valori pe care Comisia Europeană se presupune că ar trebuie să le apere".

Cătălin Ivan a spus că cele 11 puncte celebre au fost îndeplinite în mare măsură. Cu privire la statutul parlamentarilor, el a spus că "Faptul că vorbeşte de imunitatea şi incompatibilitatea parlamentarilor în condiţiile în care preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a fost la Bruxelles şi a discutat cu oficialii europeni despre noul Statut care rezolvă toate problemele pe care le-a ridicat domnul Gray, mie îmi arată că domnul Gray fie a fost prost informat - şi atunci are o problemă cu propriul Cabinet - fie rău intenţionat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel