Ivan, despre Băsescu: Demisia, în niciun caz. Demiterea, obligatorie

Catalin Ivan
Catalin Ivan

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susține mișcarea lui Călin Popescu Tăriceanu în Parlament. Europarlamentarul PSD nu se așteaptă la demisia și explică în ce condiții demiterea președintelui Traian Băsescu devine obligatorie. 

"Singura instuție din România care reprezintă direct cetățenii României este Parlamentul. Prin urmare, un astfel de scandal, o astfel de situație în care este implicat președintele României este o situație de interes pentru absolut toți cei care au mers la vot și au votat cu președintele României sau vor merge la vot și vor vota președintele României. Când avem președintele ales prin vot de către cetățeni, orice situație în care se află președintele, interesează în mod direct. Prin urmare, Parlamentul este obligat să afle adevărul despre întreaga situație: dacă serviciile au informat președintele despre situația în care se află fratele său, dacă este mai implicat decât a apărut în stenograme președintele, iarăși este de interes. Demersul domnului Tăriceanu este unul firesc, unul normal, în orice democrație se întâmplă așa. Parlamentul trebuie să-și facă datoria, nu numai Senatul, ci și Camera Deputaților", a spus Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, la Antena 3. 

VEZI și: MOTIVAREA: De Ce a fost arestat Mircea Băsescu. "Dreptatea și libertatea, o MARFĂ, ce se poate cumpăra și vinde"

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a precizat că au informat și vor informa Parlamentul European despre acest subiect, pentru a se asigura că au informații cât mai corect. 

Cătălin Ivan a adăugat că "Nu avem ce să facem mai mult decât atât. Nu o să putem spune niciodată că Traian Băsescu este un președinte democratic, un apărător al statului de drept, pentru că nu este, n-a fost niciodată, sau că Traian Băsescu apără justiția, n-a apărat-o niciodată, a căutat toate formulele posibile să o subjuge. Prin urmare, de mințit, n-o să mințim în afară. O să facem tot ce ne stă în putere ca imaginea României să fie corectă". 

DEMISIE vs. DEMITERE

În legătură cu demisia președintelui, Cătălin Ivan spune că "despre demisie, în niciun caz, pentru că ar însemna demisia de onoare și nu ne putem aștepta la demisia de onoare a lui Traian Băsescu". Despre demitere, Cătălin Ivan subliniază că "este foarte important să aflăm toate informațiile, cât de implicat e Traian Băsescu în acest caz. Dacă se dovedește că este implicat și că Mircea Băsescu făcea trafic de influență susținut de Traian Băsescu și că o parte din bani ajungea și la Traian Băsescu, e obligatorie procedura de demitere". "În primul rând, prin Parlament încercăm o nouă suspendare", a precizat Cătălin Ivan în cazul ultimei variante.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel