Iustin Covei, fiul unui judecător craiovean, condamnat la 7 ani închisoare

Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei de la Secţia Civilă a Curţii de Apel Craiova și nepot al unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a fost condamnat la șapte ani de închisoare într-un dosar de furt de pe carduri. Covei a fost acuzat de furtul a circa un milion de euro de pe carduri. 

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au găsit vinovat pe Iustin Covei pentru toate infracţiunile pentru care a fost trimis în judecată şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare. La această pedeapsă a fost adăugat însă un spor de doi ani, inculpatul urmând să execute şapte ani de închisoare, informează RTV.

 Hotărârea de luni a Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de Iustin Covei.

În martie 2010, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Iustin Covei zis 'Pralea' sau 'Copilu', Jean Marin Mihăilă, zis 'Marius', Dragoş Dumitrescu , zis 'Baronul', Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă, zis 'Miţă', Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănel, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel - Marius Trîncă, zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin, zis 'Nixon', Florin Nicolae-Dirivan, zis 'Fulgerică', Alin-Andrei Şoşa, Sorin-Costel Buruiană, Ionuţ-Laurenţiu Tuţă, zis 'Ionică', Mihai-Adrian Tîţnea, zis 'Ţuc' şi Tudor Rada, acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Grupul era specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Beizadeaua din Craiova, implicată în mai multe scandaluri 

În 2002, Iustin Covei a spart parbrizul unui autoturism Oltcit, susţinând că şoferul maşinii 's-a uitat urât' la el, iar după un an, poliţia l-a prins în timp ce conducea un autoturism BMW neînmatriculat şi fără a avea permis de conducere.

În ianuarie 2004, el a provocat un scandal într-un bar, a fost ridicat de poliţişti, iar la Secţia 3 Poliţie a agresat un subofiţer. Peste numai o lună, Iustin Covei a provocat un grav accident rutier. Conducea fără permis un autoturism neînmatriculat şi a rănit grav trei persoane.

Tot în 2004, Covei a intrat cu un scuter într-o maşină a poliţiei, după care a participat la un raliu ilegal, iar în luna iulie, același an, a agresat doi taximetrişti.

În martie 2005, Iustin Covei a obţinut permisul de conducere, ocazie cu care a avariat maşina primită cadou de la părinţi. În august 2005, Iustin Covei l-a dezbrăcat pe un tânăr în pielea goală pentru a-l fotografia, iar în ianuarie 2006 a fost acuzat că a înjunghiat o adolescentă.

       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel