Iulius Town Timișoara, 5 Star Winner în competiția The European Property Awards

Iulius Town Timișoara, proiect de regenerare urbană realizat printr-o investiție de 442 milioane de euro de companiile IULIUS și Atterbury Europe, a primit recunoaștere internațională pentru conceptul său mixed-use integrat, impactul pozitiv în comunitate și inovație. Singurul proiect multifuncțional din vestul țării a fost desemnat „5 Star Winner Best Mixed Use Development Romania” în cadrul The European Property Awards, cea mai prestigioasă competiție din regiune. 

Nominalizat pentru Best of Europe

Iulius Town Timișoara a obținut distincția maximă în categoria Mixed Use Development pentru România în cadrul competiției internaționale – 5 Star Winner. Acest nivel se acordă doar proiectelor care depășesc 75% din punctajul juriului internațional de specialitate pentru secțiuni precum localizare și conexiune cu orașul, arhitectură, sustenabilitate și inovație, facilități și servicii integrate, funcțiuni și impact în comunitate. Prin calificativul ridicat înregistrat, unul dintre cele mai mari din regiune, Iulius Town Timișoara a fost nominalizat în următoarea etapă de selecție, alături de alte trei proiecte din Rusia, Cipru și Turcia, pentru titlul „Best of Europe”.

Iulius Town Timișoara reprezintă un reper pentru România, dar și peste hotare, prin sinergia inovatoare între retail, office, parc și infrastructură publică, dar și pentru meritul de a fi reușit să revitalizeze o zonă mai puțin dezvoltată, pe care a integrat-o în dinamica orașului.

Iulius Town a răspuns unor nevoi reale de birouri premium, branduri high end și destinații de entertainment în zona de vest a țării, funcțiuni care facilitează viața cotidiană și recreerea în natură. Acestea sunt, de altfel, principalele atuuri care i-au adus proiectului mixt recunoașterea internațională. Parcul amenajat integral, cu arbori maturi, gazon, lac, piațete în aer liber și alei de promenadă, dar și investițiile în conectivitatea proiectului cu orașul, cu un rol real în mobilitatea urbană, cum sunt pasajul auto, conexiunile pietonale și modernizarea arterelor rutiere din proximitate, investiții care depășesc 21 de milioane de euro, sunt funcțiuni rar întâlnite în dezvoltările real-estate din Europa și au fost cu atât mai mult apreciate.

Iulius Town s-a impus drept centrul de afaceri al regiunii, cu trei clădiri office verzi, construite și operate după principii sustenabile. În total, 50.000 mp de spații de birouri premium, sediu al peste 30 de companii multinaționale, cu mai mult de 5.000 de angajați. Incluzând și celelalte componente ale proiectului, Iulius Town este locul în care lucrează peste 8.000 de persoane.

Dincolo de aportul economic considerabil și impactul major la nivel de atractivitate investițională, singurul proiect mixed-use de regenerare urbană din vestul țării este un pol modern de socializare, care aduce comunitatea locală și regională împreună. În cea mai mare suprafață de retail din țară, 120.000 mp, sunt reunite peste 450 dintre cele mai renumite branduri, dar și concepte ale antreprenorilor și producătorilor locali, cea mai variată ofertă de cafenele și restaurante tematice din oraș, cinema VIP, cel mai mare fitness club din țară, prima grădiniță cu predare în limba engleză și curriculum britanic, dar și școală primară, centru de conferințe și toate serviciile cotidiene.

Facilitățile oferite de Iulius Town sunt amplificate de parcul din inima ansamblului, devenit atracția principală a orașului prin peisajul reconfortant pe care îl oferă, numeroasele evenimente găzduite și diversitatea opțiunilor de petrecere a timpului liber în natură, mai ales anul trecut, când s-a impus socializarea outdoor.  

Proiectul este un magnet nu doar pentru locuitorii din regiune, dar și pentru publicul din Serbia și Ungaria, care obișnuiește să vină aici pentru cumpărături și relaxare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel