Urmărește emisiunea live


Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean Prahova, vizită la Spitalul de Uregnță Ploiești

Împreună cu dr. Bogdan Nica și dr. Dan Oprea, am vizitat Secția de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Andreoiu“ din Ploiești.

Până la sfârșitul anului, cele 13 săli de operații din spitalul nostru vor fi cele mai moderne din România, precizează liderul CJ Prahova.

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti va purta numele  chirurgului  Constantin Andreoiu. Modificarea şi completarea denumirii celei mai mari şi importante unităţi medicale din Prahova, din „Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti" în "Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti 《Dr. Constantin Andreoiu》", vine la propunerea conducerii Consiliului Judeţean şi a întregii echipe de consilieri judeţeni, ca o recunoaștere a excepționalei valori profesionale şi umane a marelui chirurg.

Prin acest demers, numele celui care a activat peste jumătate de secol pentru salvarea de vieţi omeneşti, având peste 100.000 de operaţii, va recăpăta, în cadrul comunităţii, notorietatea pe care o merită.

Născut la 1 septembrie 1903 în Pitești, doctorul Constantin Andreoiu a absolvit liceul la Slatina și Facultatea de Medicină a Universității București. A fost membru corespondent al Academiei de Științe din România, începând cu 3 iunie 1941. Din 1948, a ocupat postul de medic primar șef al secției de chirurgie de la Spitalul Unificat de Adulți nr. 2 (Schuller) și, ulterior, a avut un post similar la Spitalul Județean Prahova, până la 1 iulie 1977, când s-a pensionat, potrivit ph-online.ro.

S-a remarcat prin îndrăzneala cu care a abordat diversele patologii, succesele sale dărâmând uneori concepte bine înrădăcinate. A fost un medic vizionar şi un reformator al sistemului în care a profesat.

Pe lângă activitatea medicală, amintită mai sus, doctorul Andreoiu s-a impus şi în lumea ştiintifică, având peste 310 articole și comunicări de profil publicate în Revista de chirurgie și în Chirurgia. În 1964 i s-a conferit titlul de medic emerit și i s-a echivalat titlul de doctor în medicină obținut înainte de 1952.

Constantin Andreoiu s-a stins din viaţă în 1982.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel