Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, despre varianta Valea Doftanei-Săcele

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova
Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova

Despre varianta Valea Doftanei - Săcele, un vechi drum forestier, care să ocolească calvarul șoferilor de pe DN 1 se vorbește de ceva timp. Acest drum considerat strategic, încă din perioada regală și a  Primului Război Mondial, ar urma să fie modernizat, după cum declara și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Această variantă, a treia, după DN1 și DN1 A,  care să facă legătura cu Brașovul  ar putea fi asfaltat  în viitorul apropiat.

Viitoarea şosea dintre Valea Doftanei şi Săcele are 25,6 kilometri şi oferă un decor spectaculos, la poalele munţilor Baiului. Mai este însă mult până când drumul  va deveni o rută alternativă pentru şoferii care merg la munte. Drumul judeţean 102I, între localitățile Săcele din județul Brașov și Câmpina din județul Prahova este plin de gropi, extrem de greu accesibil și poate fi parcurs doar cu mașini de teren, potrivit observatornews.ro.

Jumătate din şosea va fi în judeţul Braşov. Aici, autorităţile au realizat deja studiul de fezabilitate şi aşteaptă acum avizele de la Garda Forestieră, de la Mediu și de la Ape. Pentru ca mai apoi să urmeze exproprierile de teren.

Cealaltă jumătate de drum va fi în judeţul Prahova, unde se lucrează deja la documentaţie. În plus, autorităţile se pregătesc să reabiliteze și șoseaua cate face legătura între DN1 și noul drum.

Iulian Dumitrescu, președinte Consiliul Judsțdan Prahova, declara pentru sursa citată că drumul pleacă din Băneşti, adică din DN1, şi merge până la Valea Doftanei şi de aici, practic, după aceea se continuă Valea Doftanei - Săcele.

Acesta  este de părere că finalizarea noii variante spre Brașov ar putea fi terminată la  sfârşitul lui 2023, 2 ani de zile fiind  un termen rezonabil.

Proiectul tehnic și execuția sunt finanțate de Compania Națională de Investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel