Iulian Dumitrescu: CJ Prahova va construi șosele ocolitoare pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei

"Consiliul Județean Prahova va construi șosele ocolitoare pentru descongestionarea traficului de pe Valea Prahovei. Începem cu varinta ocolitoare Azuga-Bușteni", anunţă preşedintele instituţiei, Iulian Dumitrescu.

„Consiliul Județean Prahova lucrează pentru prahoveni, dar și pentru românii care pierd ore în șir în traficul de pe Valea Prahovei. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitația execuției drumului. În perioada următoare, vom contracta și studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova cu ocazia semnării contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru șoseaua Azuga Bușteni.

În vederea realizării acestui studiu, se vor analiza două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.

Prin construcția acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei. În scopul decongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel