Iulia Timoșenko intră în greva foamei

27169iulia-timosenko-1 dc
27169iulia-timosenko-1 dc

După rezultatul scrutinului legislativ din Ucraina, desfășurat duminică, fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko, a decis să intre în greva foamei, motivând că prin gestul ei denunță ”falsificarea” alegerilor, informează AFP.

Iulia Timoșenko a anunțat printr-o declarație scrisă că a luat decizia de a începe greva foamei. ”Încep greva foamei în semn de protest faţă de falsificarea alegerilor,” se arată în declarația citită de avocatul fostului premier. Formațiunea Iuliei Timoșenko s-a plasat pe locul secund la alegerile legislative din Ucraina, câștigător fiind Partidul Regiunilor, al președintelui Viktor Ianukovici. Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) , a denunțat luni un recul al democrației în Ucraina, după alegerile de duminică ce s-au desfășurat în timp ce Iulia Timoșenko se afla în închisoare. ”Ţinând cont de abuzurile puterii şi de rolul excesiv al banilor în acest scrutin, se pare că progresele democratice observate în Ucraina înregistrează un recul (...) Nu ar trebui să ne deplasăm la închisori pentru a lua legătura cu importanţi lideri ai opoziţiei,” a declarat reprezentanta OSCE Walburga Habsburg Douglas într-un comunicat.

Organizația mai denunță folosirea abuzivă a resurselor administrațiilor locale în campania electorală și lipsa de transparență din campanie. ”Anumite aspecte ale perioadei premergătoare alegerilor au constituit un pas în urmă comparativ cu alegerile recente,” mai spune OSCE.

Partidul președintelui ucrainean Viktor Ianukovici a câștigat alegerile legislative desfășurate duminică. După numărarea buletinelor de vot în 10% din secţiile de votare pentru locurile repartizate proporţional, Partidul Regiunilor a obţinut 40% din voturi, iar alianţa Batkivşcina 19,6% din voturi. Urmează apoi comuniştii cu 15,8% din voturi, partidul Udar al celebrului boxer Vitali Klitşko cu 11,6% din voturi şi formaţiunea naţionalistă Svoboda cu 6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel