Îți place în izolare? NASA vrea să petreci 8 luni închis într-un laborator rus

Foto: © NASA and the Institute for Biomedical Problems
Foto: © NASA and the Institute for Biomedical Problems

Prosperați în izolarea socială? NASA caută oameni care să petreacă 8 luni închiși într-un laborator rus pentru un nou experiment.

NASA pregătește un nou experiment pentru a putea trimite oameni pe Marte. Pentru acest lucru sunt căutați voluntari care să petreacă opt luni de zile închiși într-un laborator care simulează călătoria spre această planetă, scrie Space.com

NASA spune că oamenii trebuie să fie pregătiți pentru călătorii în spațiu de lungă durată. În timp ce luna este obiectivul principal al programului Artemis al NASA, obiectivul mai mare al agenției este de a trimite misiuni cu echipaj pe Marte. Dar călătoria spațială pe termen lung și locuirea nu vor fi ușoare.

Ce vor face viitorii astronauți 

Astfel de misiuni vor prezenta provocări atât fizice, cât și psihice, deoarece astronauții lucrează nu doar pentru a supraviețui, ci vor realiza cercetări științifice importante în medii unic dificile.

În viitorul experiment NASA-Rusia, care se bazează pe un studiu anterior de patru luni din 2019, un echipaj va locui izolat într-o instalație închisă a Institutului rusesc pentru probleme biomedicale, care se află la Moscova, au declarat oficialii NASA într-un comunicat.

Participanții care se alătură echipajului experimentului vor petrece 8 luni în interiorul unei instalații închise care, potrivit declarației, vor avea „aspecte de mediu similare cu cele ale astronauților care trebuie să experimenteze în viitoarele misiuni pe Marte”.

Cine se poate califica?

NASA caută cetățeni americani „extrem de motivați” cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, potrivit declarației.

Candidații trebuie să vorbească atât limba rusă, cât și engleza și să aibă o pregătire de specialitate, doctorat sau ofițer militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel