EXCLUSIV  Îți cumperi un apartament sau un teren pentru o casă? Avocata Maria-Mădălina Ionescu explică la ce să te uiți atent pentru a nu ajunge la sancțiuni contravenționale

arhivă personală
arhivă personală

Pentru că sunt multe necunoscute atunci când îți cumperi un apartament sau un teren pentru a-ți face o casă, am discutat cu avocata Maria-Mădălina Ionescu.

Avocata în drept civil Maria-Mădălina Ionescu ne-a spus ce este obligatoriu să cerem de la vânzător atunci când vrem să cumpărăm un apartament sau un teren pentru a ne construi o casă.

„Din punctul meu de vedere, cumpărătorul trebuie neapărat să obțină de la vânzător, cel puțin următoarele documente: Copii după actele de proprietate, schițe cadastrale, plan de situație (mai ales dacă parcela ce se vinde provine dintr-o dezmembrare), încheierea de intabulare sau extras CF și un certificat de urbanism (de informare). Dacă nu se vinde un teren, ci un teren cu construcție, este obligatoriu să analizați certificatul de urbanism (pentru obținere autorizației de construire), autorizația de construire cu avizele și toată documentația prealabilă și procesul verbal de recepție.

Este foarte important să se analizeze cu atenție autorizația de construire, procesul verbal de recepție și situația reală a imobilului pentru că nu de multe ori se întâmplă ca acestea să nu corespundă realității, situație care poate conduce inclusiv la aplicarea de sancțiuni contravenționale cumpărătorului în baza Legii nr. 50/1991 pentru lucrări neexecutate de acesta”, a spus avocata în drept civil Maria-Mădălina Ionescu pentru DC News.

VEZI ȘI: Vrei să cumperi un apartament? Principalele capcane din contract. Avocata Maria-Mădălina Ionescu: „Atenție la preț!” Cum riști să plătești mai mult

Atunci când cumperi o locuință, primești, cu aproximativ 48 de ore înainte de a face tranzacția la notar, un draft de contract de vânzare cumpărare.

Am discutat cu avocata în drept civil Maria-Mădălina Ionescu pentru a afla care sunt primele lucruri care ne pot atrage atenția că un contract de vânzare cumpărare este doar în avantajul vânzătorului, în loc să fie în avantajul ambelor părți.

„Care sunt principalele lucruri din contract - să spunem așa cele mai comune pe care le-ați întâlnit - peste care un cumpărător n-ar trebui să treacă? Să vorbim despre principalele capcane?”, am întrebat-o pe avocata în drept civil Maria-Mădălina Ionescu.

Citiți continuarea aici:

https://www.dcnews.ro/vrei-sa-cumperi-un-apartament-principalele-capcane-din-contract-avocata-maria-madalina-ionescu-atentie-la-pret-cum-risti-sa-platesti-mai-mult_936078.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel