Italia: Rezultatele finale ale alegerilor. Cum va fi configurat Parlamentul. Giorgia Meloni, discurs dur împotriva globaliștilor

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Autoritatea electorală de la Roma a publicat datele oficiale, în urma scrutinului de duminică. 

Potrivit datelor oficiale, Fratelli D’Italia (Frații Italiei), condus de către Giorgia Meloni, a obținut 25,99% dintre voturi, adică 69 de locuri în Camera Deputaților și 34 de locuri în Senat.

Partidul Lega (Liga Nordului), condus de Matteo Salvini, a reușit să obțină 8,77% dintre voturi pentru Camera Deputaților, adică 23 de locuri și 8,85% la Senat, deci 13 locuri.

Forza Italia, al treilea partid din viitoarea coaliție, condus de către  Silvio Berlusconi, va avea 22 de locuri în Camera Deputaților și 9 locuri în Senat.

Astfel, în total, coaliția de dreapta va avea 235 de locuri, chiar 237 după redistribuire, din totalul de 400 de locuri, respectiv 112 de locuri în Senat, din totalul de 200.

Alianța de stânga, formată din Partidul Democrat, Alianţa Verzilor, +Europa şi Angajamentul Civic Luigi di Maio / Centrul Democratic, va avea în total 80 de locuri în Camera Deputaților și 39 în Senat.

Partidul populist care se poziționează antisistem, Mișcarea de 5 Stele (M5S), care nu a încheiat nicio alianță electorală, a obținut 41 de locuri în Camera Deputaților și alte 23 în Senat.

În Parlament va mai intra și Alianța Acțiune – Italia Viva – Calenda va avea 21 de locuri în Camera Deputaților și 9 locuri în Senat.

Giorgia Meloni va fi desemnată, cel mai probaabil,  prima femeie-premier din istoria Italiei. Liderul Fratelli D’Italia a demarat deja discuții în acest sens cu Silvio Berlusconi și Matteo Salvini.

Giorgia Meloni, discurs dur împotriva globaliștilor, după succesul din alegeri

„Vă rog răspundeţi la următoarele întrebări. Sunt despre ceea ce facem azi aici:

- De ce este familia un inamic?

- De ce este FAMILIA aşa înspăimântătoare?

Este un singur răspuns la aceste întrebări. Pentru că ne defineşte. Pentru că defineşte identitatea noastră. Pentru că tot ce ne defineşte acum este un inamic… Pentru că ei îşi doresc ca noi să nu mai avem o identitate şi să fim nişte sclavi, consumatori perfecţi. Deci de atacă identitatea naţională, identitatea religioasă.

Vezi și: Rezultate alegeri Parlament Italia: Cine e Giorgia Meloni, politiciana care a promis să zguduie din temelii UE, pe care o consideră ostilă

Ne atacă identitatea de gen, ne atacă identitatea familiei. Nu mă pot defini ca italiană, creştină, femeie, mamă, NU. Trebuie să fiu cetăţeanu X, genul X, părintele 1, părintele 2. Trebuie să fiu un număr. Pentru că atunci când sunt doar un număr, când nu mai am o identitate sau rădăcini, atunci o să fiu sclavul perfect, la mila speculanţilor financiari.

Acesta este motivul pentru care inspirăm atât de multă frică. Pentru că noi nu vrem să fim nişte numere. O să apărăm valoarea fiinţei umane. Fiecare om. Pentru că fiecare om are un cod genetic unic, care nu se repetă. Şi fie că vă place sau nu, acest lucru este sacru. O să-l apărăm pe Dumnezeu, ţara şi familia. O să ne apărăm libertatea! Pentru că noi nu o să fim sclavi niciodată şi simpli consumatori la mila speculanţilor financiari”, a declarat Meloni ăn fața alegătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel