Italia: Poliţia a găsit 2,5 kilograme de explozibil într-o ascunzătoare în Calabria

Poliţia italiană a anunţat miercuri că au fost descoperite 2,5 kilograme de explozibil, un kilogram de cocaină şi numeroase arme de foc într-o presupusă ascunzătoare a mafiei calabreze, relatează AFP.

Ascunzătoarea a fost descoperită de un câine poliţist în cursul unei percheziţii în oraşul Reggio Calabria (sud), cunoscut ca fief al mafiei calabreze 'Ndrangheta, a precizat poliţia într-un comunicat.

Peste 2,5 kilograme de gelatină explozivă, un detonator şi un fitil erau ascunse într-un garaj, sub nişte grămezi de haine. Potrivit poliţiei, materialele găsite ar fi putut servi la fabricarea unui dispozitiv exploziv improvizat sau a unei bombe artizanale.

Arsenalul găsit de anchetatori conţinea două mitraliere, şase puşti de vânătoare, patru pistoale semiautomate şi peste 500 de cartuşe. Potenţialul ofensiv al acestui arsenal este incredibil, a comentat poliţia. A fost confiscat de asemenea un bloc de 1,1 kilograme de cocaină.

Armele, care erau furate, aparţineau probabil unei "unităţi locale a crimei organizate", a mai indicat poliţia, care l-a arestat pe cel care închiriase garajul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel