Italia. Obligaţia de vaccinare împotriva Covid este impusă de miercuri mai multor categorii de angajați

Italia. Obligaţia de vaccinare împotriva Covid este impusă de miercuri mai multor categorii de angajați
Italia. Obligaţia de vaccinare împotriva Covid este impusă de miercuri mai multor categorii de angajați

În Italia au intrat în vigoare măsuri suplimentare în ce priveşte obligaţia de vaccinare împotriva COVID-19, care le este impusă de miercuri angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă, transmite dpa.

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei. Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical. Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

Doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane



La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice. Începând de săptămâna trecută, doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane.

Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie. Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul 'paşaport verde'.

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani începe joi



Joi va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 12 ani. În Italia, succesul eforturilor de a ţine sub control răspândirea coronavirusului se află în regres. Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese, scrie Agerpres.

Italia impune de joi test negativ obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc din UE

Italia a anunţat restricţii de intrare pe teritoriul său începând de joi pentru călătorii proveniţi din ţările Uniunii Europene, care vor trebui să facă dovada unui test negativ la coronavirus, iar, în plus, cei nevaccinaţi să intre în carantină timp de cinci zile, informează AFP. Decretul, semnat marţi seara de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, 'prevede prezentarea obligatorie a unui test negativ la plecarea (spre Italia) pentru toate persoanele care sosesc din ţările Uniunii Europene', a indicat un purtător de cuvânt.

Testul - fie antigen, nu mai vechi de 24 de ore, fie PCR, valabil maxim 48 de ore - devine astfel obligatoriu şi pentru vaccinaţi.

Până acum, cetăţenii UE puteau intra în Italia cu un certificat verde care atesta vaccinarea cu schema completă, vindecarea recentă de COVID-19 sau un rezultat negativ la test. De joi, persoanele nevaccinate vor trebui să intre într-o carantină de cinci zile la sosire, în plus faţă de obligaţia de a prezenta un test negativ. Cele care sosesc din afara UE erau deja plasate în carantină.

Noile măsuri, în vigoare între 16 decembrie şi 31 ianuarie, survin pe fondul unui nou val epidemic în Europa, marcat de răspândirea rapidă a variantei Omicron, care, potrivit primelor studii, s-ar putea dovedi mai rezistentă la vaccinuri şi mai transmisibilă decât Delta, dominantă în prezent. Italia, care a plătit un tribut greu cu peste 130.000 de morţi de la debutul pandemiei, a raportat marţi peste 20.000 de cazuri noi de infectare şi 120 de decese

Italia schimbă condiţiile de intrare în ţară - carantină pentru nevaccinaţi, măsuri şi pentru vaccinaţi

Autorităţile italiene au anunţat noile condiţii de intrare în ţară, atât pentru persoanele nevaccinate, cât şi pentru cele vaccinate. 

Toţi europenii nevaccinaţi care merg în Italia vor trebui să se supună unei perioade de cinci zile de carantină. Şi cei vaccinaţi au parte de noi condiţii, ei trebuind să treacă printr-un test rapid. Dacă acesta este negativ, atunci persoanele vor putea circula libere pe teritoriul Italiei. Pentru cei care vin din statele non-europene, carantina este de 10 zile. 

Ordonanţa a fost semnată deja de ministerul Sănătăţii Roberto Speranza şi intră în vigoare din 15 decembrie. Aceasta este valabilă până pe 31 ianuarie 2022. "Suntem într-un moment crucial din istoria sistemului naţional de sănătate. Nu este o perioadă uşoară", a spus ministrul. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel