Italia, lovitură pentru Europa. După ce în 2020 a fost distrusă de COVID-19, Italia a luat TOT în 2021 și a scris ISTORIE

Italia a dat peste nas întregii Europe. Lovitură după lovitură după ce a fost distrusă de COVID-19. 

Italia a fost una dintre cele mai grav afectate țări din Europa din cauza pandemiei de COVID-19. 

Presa din întreaga lume a scris luni de zile faptul că Italia este cea mai afectată țară din Europa și a treia la nivel mondial. Mai mult, în anul 2020, Italia era prima țară din Europa care punea orașe întregi sub carantină și care închidea școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine.

Italia, în comparație cu România

Astăzi vorbind, potrivit Worldometers, Italia a ajuns la 4.273.693 cazuri totale de la declanșarea pandemiei și 127.808 de decese, la o populație de 60.370.303.

Dacă e să comparăm cu România, care a ajuns la 1.081.326 de cazuri totale de la declanșarea pandemiei și 34.233 de decese, la o populație de 19.105.459, diferența e enormă.

În lupta cu pandemia de COVID-19 din Italia au luptat și o mulțime de români plecați la muncă acolo. Mai exact, dintre românii aflați în alte state, 23.562 au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus), dintre care 2.543 au fost afectați doar în Italia.

În timp ce România s-a relaxat încă de la 1 iunie și a ridicat rapid cele mai multe dintre restricții, Italia nu s-a grăbit și a fost mai precaută. 

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, anunța că abia de la 28 iunie se va ridica obligativitatea purtării măștii în aer liber. 

"Începând cu 28 iunie, am pus capăt obligativităţii de a purta o mască în exterior", a anunţat atunci ministrul Roberto Speranza pe contul său de Facebook, completând că această decizie se va aplica regiunilor clasificate drept "zonă albă", unde răspândirea virusului este cea mai redusă, în prezent toată Italia, cu excepţia micii regiuni Vallée d’Aoste, din nordul ţării.

Care sunt condițiile de călătorie în Italia

Românii care doresc să intre în această țară trebuie:

- fie să facă dovada completării schemei de vaccinare cu cel puțin 14 zile în urmă:

- fie dovada vindecării de Covid-19;

- fie efectuarea unui test antigen rapid sau PCR cu 48 de ore înainte de intrarea în Italia, cu rezultat negativ.

Copiii de până la 6 ani sunt exceptați de la efectuarea testului, dar nu și de obligația izolării dacă este cazul. Minorii sunt exceptați de obligația izolării numai dacă sunt însoțiți de un adult, părinte sau însoțitor, care deține un certificat verde Covid-19.

***Pentru verificarea acurateței informațiilor recomandăm și consultarea site-ului oficial al Ministerului Afacerilor Externe. Datele sunt valabile pentru săptămâna aceasta (12-18 iulie 2021). 

Italia a luat tot în 2021. Prima victorie, Eurovision 2021

Deși a fost greu încercată din cauza virusului în anul 2020, atât din punct de vedere sanitar cât și din punct de vedere economic, Italia a dat lovitură după lovitură în anul 2021 și a jucat toate finalele la cele mai importante concursuri și competiții internaționale, dând astfel peste nas întregii Europe. 

Cu 524 de puncte, la luptă strânsă cu Elveția și Franța, Italia a câștigat, după 31 de ani, Eurovision Song Contest, ediția din 2021.

Italia a fost reprezentată de trupa Maneskin cu piesa „Zitti e buoni”.

Italia a făcut parte din Big Five, astfel că a intrat automat în finală, alături de Franța, Marea Britanie, Spania, Germania.

Astfel, Italia a marcat o victorie importantă, dat fiind faptul că nu a mai câștigat nicio ediție din anul 1990. Victoria de anul acesta este a treia de când Italia s-a înscris în Concursul Muzical Eurovision, în anul 1956.

Italia, victorie uimitoare la EURO 2020

Finala EURO 2020 a opus, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, echipele Italiei, care are un singur titlu continental, în urmă cu 53 de ani, şi Angliei, care a jucat în premieră o finală de Campionat European.

Naţionala Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute. 

Italia, aproape de câștig și la tenis. Spectacol la Wimbledon

Matteo Berretini a jucat finala de la Wimbledon contra lui Novak Djokovic, chiar în ziua finalei campionatului european. Chiar dacă nu a câștigat, Italia a jucat finala, la fel ca la restul competițiilor mai sus menționate.

Djokovic a câştigat în 4 seturi, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3.

Matteo Berretini are 25 de ani şi ocupă locul 9 în clasamentul mondial

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Eurovision Song Contest (@eurovision)

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel